cookie-og-privatlivspolitik
Simone Bang Jørgensen nyder at have vind i håret og vil gerne fortsætte med at sejle efter togtet.

2

Billeder

Simone Bang Jørgensen nyder at have vind i håret og vil gerne fortsætte med at sejle efter togtet.
Foto: NIels Jørgensen

Lollands-Posten

Unge kvinder vil være søfolk

Skoleskibet Georg Stage oplever i disse år en stor og stigende interesse fra især unge kvinder, en af dem er Simone fra Lolland.
22. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

For første gang nogensinde udgør kvinder halvdelen af de 63 elever på skoleskibet Georg Stage. Det er første gang siden skibet stævnede ud på sin jomfrurejse i 1882, at andelen af kvinder har været så høj.

- Vi har oplevet en markant stigende søgning af unge kvinder i de senere år. Og det er en stor glæde, fordi det maritime erhverv især efterspørger kvindelige danske søfolk, siger direktør for Georg Stage, Asser Amdisen.

Til trods for rekordoptagelsen måtte Georg Stage efterlade lige så mange unge kvinder på kajen, idet kun halvdelen af de unge kvindelige ansøgere fik en plads.


Simone fra Lolland

22årige Simone Bang Jørgensen fra Sakskøbing var en af de heldige, der fik en elevplads på Georg Stage.

I starten var hun meget søsyg, men det gik over efterhånden. Hun havde også højdeskræk i begyndelsen, men efter en måned, turde hun klatre helt op i toppen af de 30 meter høje master, og det uden sikkerhedsline.

- Når turen med Georg Stage er slut, skal jeg ud og sejle noget mere. Jeg synes det er rigtig dejligt at have vinden i håret, og det er ret fedt at have fundet noget, man elsker at lave, fortæller hun.

For Simone Bang Jørgensen var det en barnedrøm at blive sømand.

Da hun hørte om Georg Stage gennem venner, søgte hun ind. Første gang kom hun ikke med, men anden gang var lykkens gang for hende.

- Det bedste ved at være på Georg Stage er at lære at man som mennesker, der arbejder sammen kan drive et helt skib frem uden brug af motor eller andet gejl. At man bare kan gå op sætte nogen sejl og så gør vinden sit værk, fortæller hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE