cookie-og-privatlivspolitik
Flere af skolerne på Lolland kunne godt trænge til en bedre renovering, mener Dansk Byggeri.
Flere af skolerne på Lolland kunne godt trænge til en bedre renovering, mener Dansk Byggeri.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Utætte skoler på Lolland

Der er brug for nye vinduer, hulmursisolering eller nyt tag på mange skoler på Lolland-Falster. 58 procent af de bygninger, som Lolland og Guldborgsund kommuner ejer og bruger til undervisning, har et dårligt energimærke. Alligevel ligger Lolland-Falster lidt bedre end gennemsnittet for regionen. Det viser nye tal fra Dansk Byggeri.
05. november 2019 kl. 03:32 Af Daniel Brøns

Annonce

Kulde, træk og dårligt indeklima er hverdagen på flere folkeskoler på Lolland-Falster. Ud af 186 kommunalt ejede energimærkede bygninger på Lolland-Falster, som bliver brugt til undervisning, har 108 et dårligt energimærke (D-G). Det viser nye tal fra Dansk Bygger

Fx i Lolland Kommune har 46 ud af 74 bygninger, der bliver brugt til undervisning, et dårligt energimærke, hvilket svarer til 62 procent. I Guldborgsund har 62 ud af 112 bygninger med undervisningslokaler et dårligt energimærke, hvilket svarer til 55 procent.

Kommunerne ejer mange bygninger, som er fra før 1980, hvor de første energikrav kom ind i bygningsreglementet, og derfor løber energimåleren stærkt i mange af kommunernes bygninger.

I gennemsnit har alle kommunerne i Region Sjælland dårlige energimærker i 69 procent af alle bygninger brugt til undervisning, så både Lolland og Guldborgsund ligger bedre end gennemsnittet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE