cookie-og-privatlivspolitik
Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen.
Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Vi elsker genbrug

Selv om butikken hedder Mission Afrika, så er der ikke meget religion over arbejdet i Mission Afrika Genbrug. Men det er mega-hyggeligt at være i organisationen, der i sidste uge kunne fejre 35 års fødselsdag.
21. november 2019 kl. 05:09 Af Daniel Brøns

Annonce

- Du kan godt skrive, at det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg kommer tre dage om ugen, og jeg er blevet taget helt fantastisk imod.

Sådan lyder det spontant fra den frivillige Karen Knudsen, da Lollands-Postens udsendte har sat sig til kagebordet i baglokalet hos Mission Afrika, der har et stort udstillingslokale bag ved Nordea ved indkørslen til Maribo. I lokalet sidder seks af de 12 ansatte og fejrer organisationens 35 års fødselsdag, og de synes bestemt, at der er grund til at fejre, at de for tiden kan sende 30-40.000 kroner af sted årligt til projekter i fattige lande såsom Nigeria, Mali, Cameroon, Sierra Leone.

Mest af alt synes de dog, at der er grund til at fejre, at de har det rigtigt sjovt i butikken. En af de mest aktive er Hans Jørgen Lindhardtsen, der har været slagtermester i Maribo i mange år:

- Jeg duer slet ikke til at sidde derhjemme, så jeg skal ud og udrette noget sammen med andre, siger den pensionerede slagter, der også er en af dem, der er aktive, når der skal hentes nye varer ind til butikken.

- Jeg vil gerne have at tingene kører ordentligt, så jeg har det fint med det, hvis det meste af ugen går med det, siger Hans Jørgen.


Butikken kører

Til gengæld for indsatsen får de frivillige først og fremmest noget at stå op til - og et godt fællesskab, fortæller formand John Langhoff Hansen, der selv er startet for tre år siden.

- Men vi gør også meget for personaleplejen, så ind imellem spiser vi sammen eller tager på udflugt til andre butikker for at få inspiration, siger formanden, der også er motiveret af, at indsatsen går til at støtte små organisationer i modtagerlandene.

- Vores støtte går gennem kirkerne til især uddannelse og anden hjælp til de fattigste. Det går uden om regeringen, og det sikrer, at pengene når helt ud i landområderne, siger formanden, der ligesom de øvrige frivillige ikke er særligt religiøs.

- Det religiøse har slet ikke nogen betydning, bare man er næstekærlig og en god kollega, så passer man godt ind her, siger han og forsikrer, at de er gode til at tage imod nye frivillige.

- Her kan alle være med til at sætte præg på butikken og arbejdet. Men vi burde altså være 20 i stedet for 12. Så ville vi have noget mere ro på, hvis der er sygdom eller nogen har travlt derhjemme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE