Annonce
Ugeavisen Lolland

Vi elsker genbrug

Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen. Foto: Daniel Brøns

Selv om butikken hedder Mission Afrika, så er der ikke meget religion over arbejdet i Mission Afrika Genbrug. Men det er mega-hyggeligt at være i organisationen, der i sidste uge kunne fejre 35 års fødselsdag.

- Du kan godt skrive, at det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg kommer tre dage om ugen, og jeg er blevet taget helt fantastisk imod.

Sådan lyder det spontant fra den frivillige Karen Knudsen, da Lollands-Postens udsendte har sat sig til kagebordet i baglokalet hos Mission Afrika, der har et stort udstillingslokale bag ved Nordea ved indkørslen til Maribo. I lokalet sidder seks af de 12 ansatte og fejrer organisationens 35 års fødselsdag, og de synes bestemt, at der er grund til at fejre, at de for tiden kan sende 30-40.000 kroner af sted årligt til projekter i fattige lande såsom Nigeria, Mali, Cameroon, Sierra Leone.

Mest af alt synes de dog, at der er grund til at fejre, at de har det rigtigt sjovt i butikken. En af de mest aktive er Hans Jørgen Lindhardtsen, der har været slagtermester i Maribo i mange år:

- Jeg duer slet ikke til at sidde derhjemme, så jeg skal ud og udrette noget sammen med andre, siger den pensionerede slagter, der også er en af dem, der er aktive, når der skal hentes nye varer ind til butikken.

- Jeg vil gerne have at tingene kører ordentligt, så jeg har det fint med det, hvis det meste af ugen går med det, siger Hans Jørgen.

Butikken kører

Til gengæld for indsatsen får de frivillige først og fremmest noget at stå op til - og et godt fællesskab, fortæller formand John Langhoff Hansen, der selv er startet for tre år siden.

- Men vi gør også meget for personaleplejen, så ind imellem spiser vi sammen eller tager på udflugt til andre butikker for at få inspiration, siger formanden, der også er motiveret af, at indsatsen går til at støtte små organisationer i modtagerlandene.

- Vores støtte går gennem kirkerne til især uddannelse og anden hjælp til de fattigste. Det går uden om regeringen, og det sikrer, at pengene når helt ud i landområderne, siger formanden, der ligesom de øvrige frivillige ikke er særligt religiøs.

- Det religiøse har slet ikke nogen betydning, bare man er næstekærlig og en god kollega, så passer man godt ind her, siger han og forsikrer, at de er gode til at tage imod nye frivillige.

- Her kan alle være med til at sætte præg på butikken og arbejdet. Men vi burde altså være 20 i stedet for 12. Så ville vi have noget mere ro på, hvis der er sygdom eller nogen har travlt derhjemme.

  • Nogle af de aktive foran butikken. Fra venstre Hans Jørgen Lindhardtsen, Karen Knudsen, John Langhoff Hansen, Kirsten Rasmussen og Tove Carlsen. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken