Annonce
Ugeavisen Lolland

Viden og pølser på værket

Inde i værket kan man høre om den effektive filtrering, der udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet. Foto: Pressefoto

Et næsten selvfinansierende varmeværk er nu klar i Maribo, og alle er inviteret til indvielsen af værket, der er særdeles effektivt og miljøvenligt.

Det nye varmeværk på CE Christiansens Vej er klar til drift, og det er en rigtigt god nyhed for borgerne i Maribo. Det fortæller Flemming Møller Jensen, der er formand for varmeværket.

- Det ud til, at værket bliver næsten selvfinansierende, især fordi det er energieffektivt og kommer til at køre på træflis i stedet for træpiller. Det er billigere, og så har vi fået nogle gode leveringsaftaler, der også er miljøvenlige, fordi flisen hovedsageligt skal leveres fra lokale skove, siger han.

En anden økonomisk gevinst kommer fra værkets akkumuleringstank, der kan indeholde tilstrækkeligt med varmt vand til at varme byen op i 10-15 timer på kolde vinterdage. Dermed sparer man dyre koldstarter af anlægget.

Ligesom hidtil vil Maribo hovedsageligt blive opvarmet med overskudsvarme fra Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk der har en stor overskudskapacitet og derfor kan sælge varmen billigt til Maribo. Den varme kan også bruges til at opvarme akkumuleringstanken i Maribo, der dermed yderligere sparer penge, når det er muligt. I de koldeste dage af året vil der dog blive rigeligt brug for varmen fra det nye værk, der også kan forsyne Sakskøbing og andre tilknyttede byer i nettet med varme.

Ved indvielsen, der foregår lørdag 24. november klokken 10 til 14, vil der blive budt på pølser og lidt at drikke, og så vil man få et indblik i den spændende teknologi i værket. Borgmesteren taler 10.30. For de teknisk interesserede vil der være både dybdegående tekniske præsentationer og mulighed for en snak om miljø og bæredygtig energiproduktion.

En stor fordel ved det nye anlæg er i øvrigt, at det takket være effektiv filtrering udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet. Foto: Pressefoto
  • Inde i værket kan man høre om den effektive filtrering, der udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet. Foto: Pressefoto
  • En stor fordel ved det nye anlæg er i øvrigt, at det takket være effektiv filtrering udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet. Foto: Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Nykøbing

Pryglet ud af Aarhus: Ny øretæve til NFC

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Lokal nyt

Krævede syv års arbejde: Nu er det endelig klar

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Annonce
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret