cookie-og-privatlivspolitik
Inde i værket kan man høre om den effektive filtrering, der udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet.

2

Billeder

Inde i værket kan man høre om den effektive filtrering, der udelukkende udleder damp og rent vand. Selv asken kan takket være en særlig behandling senere kunne ledes tilbage som gødning til skovene i lokalområdet.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Viden og pølser på værket

Et næsten selvfinansierende varmeværk er nu klar i Maribo, og alle er inviteret til indvielsen af værket, der er særdeles effektivt og miljøvenligt.
21. november 2018 kl. 15:00 Af Daniel Brøns

Annonce

Det nye varmeværk på CE Christiansens Vej er klar til drift, og det er en rigtigt god nyhed for borgerne i Maribo. Det fortæller Flemming Møller Jensen, der er formand for varmeværket.

- Det ud til, at værket bliver næsten selvfinansierende, især fordi det er energieffektivt og kommer til at køre på træflis i stedet for træpiller. Det er billigere, og så har vi fået nogle gode leveringsaftaler, der også er miljøvenlige, fordi flisen hovedsageligt skal leveres fra lokale skove, siger han.

En anden økonomisk gevinst kommer fra værkets akkumuleringstank, der kan indeholde tilstrækkeligt med varmt vand til at varme byen op i 10-15 timer på kolde vinterdage. Dermed sparer man dyre koldstarter af anlægget.

Ligesom hidtil vil Maribo hovedsageligt blive opvarmet med overskudsvarme fra Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk der har en stor overskudskapacitet og derfor kan sælge varmen billigt til Maribo. Den varme kan også bruges til at opvarme akkumuleringstanken i Maribo, der dermed yderligere sparer penge, når det er muligt. I de koldeste dage af året vil der dog blive rigeligt brug for varmen fra det nye værk, der også kan forsyne Sakskøbing og andre tilknyttede byer i nettet med varme.

Ved indvielsen, der foregår lørdag 24. november klokken 10 til 14, vil der blive budt på pølser og lidt at drikke, og så vil man få et indblik i den spændende teknologi i værket. Borgmesteren taler 10.30. For de teknisk interesserede vil der være både dybdegående tekniske præsentationer og mulighed for en snak om miljø og bæredygtig energiproduktion.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce