cookie-og-privatlivspolitik
Kirsten Skovsby: - Vi har råvaren - fasaner - gående lige uden for vinduet.
Kirsten Skovsby: - Vi har råvaren - fasaner - gående lige uden for vinduet.
Foto: Henning Kørvel

Lollands-Posten

Vildt på menuen til ældre

Fælleskøkkenet I/S, Sakskøbing, aftager fasaner fra Søholt Gods, der bliver til lækre måltider til ældre og hospitalspatienter og personale.
16. oktober 2018 kl. 08:03 Af Henning Kørvel

Annonce

Ældre borgere i Lolland og Guldborgsund Kommuner og patienter på Nykøbing Sygehus og Oringe, Vordingborg, vil i år for fjerde år i træk blive tilbudt stegt fasanbryst som middagsret.

Igen i år køber Fælleskøkkenet I/S, Sakskøbing, nemlig alle fasaner - cirka 2.500 - nedlagt på Søholt Gods, for at tilberede en lækker menu af dem til ældre og patienter og personale på Nykøbing Sygehus og Oringe, Vordingborg.

- Da jeg ved min tiltræden i 2014 fortalte Folketidende, at jeg ville bruge lokale råvarer i køkkenet, blev jeg kontaktet af skytten fra Søholt, der tilbød os fasaner. Bestyrelsen deltog i prøvesmagningen og sagde god for retten, før den blev leveret, siger køkkenchef Kirsten Skovsby, Fælleskøkkenet I/S, der beskæftiger 90 medarbejdere.

Fasanerne ordnes og parteres på vildtslagteriet i Dannemare, og Fælleskøkkenet langtidssteger brystkødet, så det ikke bliver tørt og koger kraft af skrogene til en lækker sovs med portobellosvampe. Brystkød fra haner og høner tilberedes hver for sig, fordi de skal have forskellig stegetid.

Cirka 1.000 brugere ud af 2.000 ældre i Lolland og Guldborgsund Kommuner og 500 patienter og ansatte på sygehuset og Oringe, har hidtil fået fasanretten, der medregnet levering til ældre koster 53 kroner.

- Fasanretten er en god historie med en lokal vinkel, fordi vi har råvaren - fasanerne - lige uden for døren, siger Kirsten Skovsby og erkender, at hendes tilgang til vildtretten er, at hun selv er aktiv jæger.

Fælleskøkkenet har yderligere to vildtretter på menuen i jagtsæsonen: gule ærter, kogt på sprængt vildgås og ragout af kød fra dåvildt.

- I lighed med stegt fasanbryst er brugerne begejstrerede for de gule ærter, og dåvildtragout, siger siger Kirsten Skovsby.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce