Annonce
Ugeavisen Lolland

Vivian sagde farvel til medicinen

Vivian Farver Fruish havde stor glæde af det program, som Jens Ingvorsen, der er medejer af Fit4Life, fandt frem til hende. Foto: Daniel Brøns

Et fast program kan være altafgørende, hvis man skal komme i form. Det lærte 69-årige Vivian Farver Fruish på et livsstils-kursus, som medførte, at hun droppede sin diabetes-medicin.

Når man har en god og blød stol derhjemme i huset i Maribo - og masser af chokolade og boller i skabet - er det let at falde hen og bare nyde livet som pensionist. Og det gjorde Vivian Farvar Fruish lidt for ofte, da hun i 2006 flyttede fra Bruxelles til Maribo for at nyde sit otium med sin mand. For selv om hun da også fik gået ture, ordnet have og alt det typiske som skal gøres, så kunne hun mærke, at den øgede mængde af kilo på sidebenene plagede hende.

- Jeg tog også diabetesmedicin og havde ofte ondt i mit dårlige knæ, så pludselig besluttede jeg, at altså, at det skulle være slut. Først prøvede hun sundhedscenteret, men det gav slet ikke noget.

- Det var ret overfyldt, ikke særligt personligt - og så var der mange rigtigt gamle maskiner, så jeg følte mig slet ikke motiveret, siger hun.

Personlighed vigtigt

I starten af april kørte hun op til Fit4life og mødte træneren Jens Ingvorsen, der gav hende et program til generel træning - især med fokus på at genoptræne knæet. Og så gik det ellers ret hurtigt fremad med træningen 2-3 gange om ugen, og efter en måneds tid havde knæet det meget bedre, og Vivian besluttede at melde sig til et livsstilshold også - et helt særligt tilbud, hvor man får personlig vejledning, kostvejledning - og bliver fulgt op til mindste detalje i et forløb, der varer tre måneder - med mødepligt tre gange om ugen. Forløbet kostede 3000 kroner per person, men det var bestemt alle pengene værd, synes hun.

- Jeg har aldrig været i noget så intenst, og vi var kun syv på holdet, så der var masser af tid til at fokusere på den enkelte, husker Vivian Fruish, der til sin overraskelse opdagede, at de unge på holdet faldt fra, mens kun de lidt ældre kunne holde selvdisciplinen i forhold til fremmøde og kostplaner.

- Det var altså virkelig godt, for vi fik både gået ture rundt om søerne, vi fik udnyttet hvert et hjørne af motionscenteret, og vi fik samtidig tilstrækkeligt med individuelle samtaler til at få styr på, hvad vi spiste derhjemme også, siger pensionisten, der skridt for skridt fik det bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slut med medicin

- Og da jeg gik til lægen efter forløbet, sagde lægen, at jeg godt kunne holde op med at tage diabetesmedicinen, siger hun og fortæller, at smerterne i knæet stort set er forsvundet.

Hjemme sidder hun ikke så meget som tidligere - ligesom hun sjældnere spiser søde sager. I stedet er det agurker og gulerødder, som er på menuen. Kødet har hun også ændret på, så der spises langt mere fisk og kylling - mod tidligere meget svinekød og oksekød, som nu stort set er ude af billedet - ikke mindst takket være mange gode tips til madlavningen fra Fit4life:

- Det er faktisk ikke så svært at lave sund mad, men man skal lige have et par gode fif til at gøre det, så i dag bruger jeg faktisk opskrifterne fra kurset stadigvæk, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder ved lige

Siden starten hos Fit4life har Vivian nu tabt over ti kilo - og det kan ses på målebåndet, når hun måler sig over maven. Tidligere målte hun 113 centimeter - nu er der kun 90. Og så føler hun langt, langt større velvære:

- Jeg føler mig meget mere mobil, og det forstærker jo min aktivitet, så jeg kommer meget mere ud end tidligere, og jeg går også meget mere i haven og ordner ting i stedet for at sidde inde, siger Vivian Fruish, der også har fået et hyggeligt netværk ud af livsstilsforløbet.

- Vi er fire, der stadig mødes og laver ting sammen, så det er rigtigt hyggeligt, siger hun.

I dag fortsætter hun naturligvis hos Fit4life - både sammen med sin nye vennegruppe - og alene. 2-3 gange om ugen skal hun af sted, og det kan der ikke laves om på.

- Der er jo ingen tvivl om, at man skal have selvdisciplinen, hvis man skal kunne ændre sin livsstil, så jeg har egentlig aldrig været i tvivl om, at jeg ville gennemføre det. Beslutningen var jo taget, så nu gælder det bare om at holde ved den, siger hun og suppleres af hendes træner Jens Ingvorsen, der ikke er i tvivl om, hvorfor livsstilsforløbet gik så godt.

- Uanset hvor god en træner og vejleder, man har på sit forløb, så kan træneren hverken tvinge folk til at spise rigtigt eller komme og motionere. Vivian viste med det samme, at hun var parat til at gå hele vejen, og så bliver alt jo meget, meget nemmere. Det gør ikke noget, at hun stadig tager en is eller et stykke chokolade, men hvis man pludselig gør det hele tiden, så går det galt.

Som med alt andet i livet, så handler det om at holde styr på tingene - og vide, hvad der foregår - helt konkret - siger Jens Ingvorsen.

- Jeg plejer at sige til folk, at de skal prøve at skrive op, hvad de spiser og foretager sig i løbet af dagen. Og så varer det altså ikke længe, før enhver kan se, om man grundlæggende lever et sundt liv. Og gør man ikke det, så handler resten om at tage en beslutning - og så er det noget lettere at holde fast i den, hvis man er i et forløb, siger han.

  • Vivian Farver Fruish havde stor glæde af det program, som Jens Ingvorsen, der er medejer af Fit4Life, fandt frem til hende. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget