cookie-og-privatlivspolitik
Her er det fra venstre: Lise Valbjørn, Anne-Lise Frederiksen, Anella Olsen, Margrethe Nielsen samt Erling Nielsen.
Her er det fra venstre: Lise Valbjørn, Anne-Lise Frederiksen, Anella Olsen, Margrethe Nielsen samt Erling Nielsen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Whist er ren hygge

Maribo byder på mange muligheder for at spille whist, og et af de nyeste er i Bangshavecentret, hvor fem spillere hygger hver mandag - og mangler tre makkere. Også andre steder i byen kan man spille.
12. januar 2020 kl. 05:57 Af Daniel Brøns

Annonce

Det er ikke et spil for stræbere det her. I hvert tilfælde er det svært at finde ud af, hvem der er bedst, når man stikker hovedet ind i det lille aktivitetslokale, hvor fem af de aktive i Bangshavecentret i Maribo er godt i gang med spillet, der har været en fast aktivitet i centret siden foråret.

Kaffevognen er sat frem, og om lidt er der kage. Og selve spillet er de lige gode til, siger Lise Valbjørn, der nok er en af byens mest aktive whist-spillere.

- Det er svært at sige, hvem der er bedst. Jeg tror, at vi skiftes til at vinde, siger den aktive spiller, der nyder roen og samværet under spillet, som hun dyrker tre gange om ugen. Om mandagen i Bangshave, og om onsdagen og torsdagen i Frivillicenteret på Søndre Boulevard.

- Og om søndagen er jeg til banko her i Bangshave, og så er den uge jo godt besat, siger pensionisten, der især kommer for samværet med de andre.

- Mange af de andre er jo de samme, der kommer flere steder, så vi lærer hinanden at kende rigtigt godt.

Det er også samværet og spillet, der har motiveret Erling Nielsen til at dukke op - som gruppens nyeste medlem.

- Jeg kan godt anbefale det, men det er jo lidt ærgerligt, at vi pludselig er blevet fem, så vi efterlyser stadig tre makkere. Men mon ikke snart det lykkes, siger han og forsikrer, at der ikke bliver spillet hasard med store beløb - og at alle har en chance for at lære reglerne.

Der spilles whist i Bangshavecentret om mandagen fra 13.30-1530. Man kan også spille i Frivilligcentret om onsdagen og om torsdagen fra 13-16. Typisk er deltagerne omkring de 60 eller derover, fortæller de fem spillere, der anbefaler at komme i Bangshavecentret, hvor man også kan spise, deltage i udflugter, fælles midage og andre arrangementer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE