cookie-og-privatlivspolitik
Tim Rasmussen har god samvittighed, når han sælger træ til private og til større anlæg.
Tim Rasmussen har god samvittighed, når han sælger træ til private og til større anlæg.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

XL-Byg vil redde skovene

85 procent af trævarerne hos XL Byg i Rødby er bæredygtige. De kan spores hele vejen til skoven - og der plantes nyt, når der fældes.
03. juni 2019 kl. 04:37 Af Daniel Brøns

Annonce

Hos XL Byg i Rødby står ansvarlighed over for Jordens ressourcer højt på dagsordenen for direktør Tim Rasmussen. Han har derfor for nylig valgt at gennemføre en certificering, der betyder, at de fremover hovedsageligt sælger produkter skabt af træ fra skove, der er drevet bæredygtigt. Der er tale om en såkaldt FSC-certificering, der kræver en del arbejde for trælasten - men ingen højere priser, garanterer Tim Rasmussen.

- Faktisk er det ikke dyrere at handle ansvarligt træ, men det kræver lidt mere papirarbejde fra vores side, og vi skal også betale lidt for at være tilmeldt FSC-ordningen. Men vi synes, at det er det værd, fordi vi gerne selv vil gøre en ekstra indsats for miljøet - ligesom vi oplever, at vores kunder har det på samme måde, siger direktøren, der er glad for, at virksomheden ikke medvirker til rovdriften på verdens regnskove, men er i stedet med til at bevare den biologiske mangfoldighed..


Arbejdsforhold vigtige

Han peger også på, at FSC-certificeringen også er med til at sikre, at skovarbejderne har ordentlige arbejdsbetingelser - modsat situationen fra ulovlig skovdrift, der ofte udføres af arbejdere, der arbejder under meget farlige forhold.

Og faktisk fås FSC-certificering til alle typer af træ, oplyser direktøren. Men certificeringen sikrer, at producenten ikke får lov til at fælde truede træsorter i sårbare områder, ligesom man skal lade en del træer tilbage, hver gang man har fældet et stykke - af hensyn til den biologiske udvikling i området.


Kan få alt

følge Tim Rasmussen er der kun to byggemarkeder på Lolland med certificeringen, der kan gives til alle typer af træprodukter, så man kan både få brædder, lister, trykimprægneret træ - og alt muligt andet, hvis man vil handle bæredygtigt.

Og det kommer man meget ofte til, da det ofte vil være det eneste, der er på hylderne. Om træet i havemøbler, skafter på riverne og lignende er bæredygtigt er ikke altid sikkert.

Men Tim Rasmussen forsikrer, at han spørger til det ved indkøb og forsøger at øge bæredygtigheden på alle planer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE