cookie-og-privatlivspolitik

Mit bedste Husmortip

Frys frugt og grønt

HUSMORTIP: Har man ikke mulighed for at vinteropbevare grøntsager kan mange fryses.
10. oktober 2016 kl. 07:38 Af Margit Olsen

De sidste gulerødder fra haven kan opbevares frostfrit i spande med grus eller sand. Men de kan også fryses. Det samme gælder for eksempel porrer og hvid- og rødkål.

Når grøntsagerne skal fryses, skal de dog først blancheres.  Det vil sige, at grøntsagerne, når de er vasket ordnet og snittet i passende stykker, skal kommes i en gryde kogende vand. Grøntsagerne koges et til to minutter alt efter størrelse og hældes i en sigte, som nedsænkes i iskoldt vand, for at stoppe kogningen. Dræn grøntsags stykkerne og frys dem ned i passende portioner.

Har man stadig squash i haven, kan de rives og fryses som de er, så der i løbet af vinteren kan bages skønne squashkager. Når det revne squash tages op igen, er det ret ”vandet”, så det er en god ide, at dræne det inden brug.
Salatagurker kan snittes fint og fryses til vinterens agurkesalater. Agurk og squash behøver man ikke blanchere.

Persille og andet kryddergrønt kan hakkes og fryses. Persille kan også fryses efter det er nippet i små buketter uden stilk. Når persillen fryses i plastposer, kan man nemt, når man tager det op for at bruge det, smuldre det i frossen tilstand i posen og derefter drysse det direkte i den ret, det skal bruges i.

Når jeg køber et bladselleri, snitter jeg også de stængler jeg ikke får brugt, og fryser dem ned til senere gryderetter.

Annonce

Og så lige et tip om bananer. Når man køber bananer, er der ofte tilbud på mange ad gangen. Kan man ikke bruge dem alle inden de bliver brune, kan man skrælle og snitte bananerne og fryse dem ned. Så er de lige klar til at komme i blenderen til en smoothie.

Tip: Har du ikke frysebøtter nok, kan renvaskede plastikbægre fra for eksempel yoghurt, is, marmelade og så videre også bruges. Måske er der også nogle plastikglas til overs fra sommerens havefester. De kan også bruges.
 
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.
ANNONCE