cookie-og-privatlivspolitik
Hos Ford er det opladningstiden på den den kommende elbil, Mustang Mach-E, der er i fokus.
Hos Ford er det opladningstiden på den den kommende elbil, Mustang Mach-E, der er i fokus.
Foto: PR

Motor

Batterikampen buldrer derudaf

Tesla er på vej med et superbatteri, der skal sænke prisen på elektriske biler, og prismæssigt bringe dem ned på niveau med traditionelle benzinbiler.
07. juni 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Kapløbet om at finde nye og bedre batterier til elbiler koster bilfabrikanterne milliarder af kroner, men de har ikke noget valg, hvis de vil være med i kampen om at gøre elbilen brugbar for alle bilister. 

Tesla er ikke uventet med helt fremme i skoene i det opgør, og de er på vej med et superbatteri, der skal sænke prisen på elektriske biler, og prismæssigt bringe dem ned på niveau med traditionelle benzinbiler. 

Ifølge nyhedsmediet, Reuters, vil Tesla lancere det ny lavprisbatteri i deres Model 3 i Kina senere i år eller måske i starten af 2021. 

Efter Kina er det planen, at batteriet også skal introduceres til andre markeder.  

Udover at være billigere vil superbatteriet også have en længere levetid end de batterier, vi kender i dag. De er designet til at kunne køre 1,6 millioner kilometer. 

Hos Ford er det opladningstiden, der er fokus på, og den kommende elbil, Mustang Mach-E, forventer at kunne modtage strøm til 119 kilometer på bare 10 minutter fra offentlige lynladestationer hos IONITY.  

Mustang Mach-E's forventede rækkevidde lyder stadig på op til 600 km ifølge den nye og strengere WLTP-norm. 

- Mustang-kunder elsker den åbne vej, der ligger for deres fødder. Jo mindre tid de bruger på opladning, desto mere tid er der at nyde bag rattet. Derfor har vi gjort opladningen af Mustang Mach-E så hurtig og nem som muligt, udtaler Mark Kaufman, Fords globale chef for elbiler. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce