cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Motor

Beach Buggyen er tilbage - og nu er den elektrisk

Volkswagen præsenterer en konceptbil inspireret af den legendariske amerikanske beach buggy fra 60'erne og 70'erne.
15. februar 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Hvis du er bilentusiast, har du garanteret set en Beach Buggy. Men måske bare uden at vide, at det lige præcis var den.

Bilen var egentligt baseret på en VW Boble, men karrosseriet var pillet af, og i stedet for var der sat et glasfiberkarrosseri på uden tag. Det var en ganske populær strandbil, og den er siden blevet kult - blandt andet i film som The Thomas Crown Affair fra 1968, hvor skuespilleren og racerkøreren Steve McQueen giver den gas på en strand. Nu vækker Volkswagen den gamle legende til live. På Genève Motor Show i starten af marts præsenterer Volkswagen den første eldrevne version af en ny buggy. Den er naturligvis inspireret af de populære amerikanske beach buggies.

- En buggy er mere end en bil. Det er vitalitet og energi på fire hjul. Disse egenskaber er inkorporeret i den nye e-buggy, der viser, hvordan en moderne, non-retro fortolkning af en klassiker kan se ud, og mere end noget andet demonstrerer den de emotionelle bånd, some-mobilitet kan skabe, siger Klaus Bischoff, der er chefdesigner hos Volkswagen.

Konceptbilen er tro over for originalen ved ikke at have et fast tag eller konventionelle døre, mens de fritstående hjul med offroad-dæk og åbne karrosserisider dominerer det overordnede design.

Den nye MEB-baseret konceptbil viser, at den elektriske platform kan bruges til mere end bare serieproducerede biler med stor produktionsvolumen. Ligesom Boblens chassis har MEB-platformen potentialet til at kunne bruges i udviklingen af nichemodeller, som man ikke behøver at bygge mange af eller bruge store summer på at udvikle.

Volkswagen har en lang tradition indenfor livsstilsbiler. Chassiset fra Boblen muliggjorde i årtier udviklingen af kreative og sommetider eksklusive, skræddersyede designløsninger.

På verdensplan blev cirka 250.000 individuelle køretøjer produceret som one-offs eller lav produktionsvolumen op gennem 1980'erne. Den seneste unikke model, den 100 procent elektriske buggy konceptbil, vil blive vist første gang på det 89. Genève Motor Show i marts.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54