cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Motor

Chok: Populær Fiat storfejler i sikkerhedstest

FDM vurderer, at det virker som om Fiat helt har opgivet at satse på sikkerheden i deres biler: Ny sikkerhedstest af Fiat Panda afslører en skandaløst ringe sikkerhed
15. december 2018 kl. 08:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Der er sket meget på sikkerhedsfronten i moderne biler, og vilkårene for at få en god score strammes konstant fra Euro NCAP, som traditionelt vurderer sikkerheden i de biler, som sælges på det europæiske marked.

Alligevel kom det som noget af et chok, da Fiat Punto som den første bil nogensinde fik nul stjerner i Euro NCAP's sikkerhedstest, og nu er den så gal igen.

Det fælleseuropæiske sikkerhedssamarbejde har netop gentestet Fiat Panda. Resultatet blev nærmest uhørte nul stjerner.


Kun enkel nødbremse

Fiat Panda blev sidst testet i 2011 til dengang fire Euro NCAP-stjerner. Men da en Euro NCAP-test kun holder seks år, har Euro NCAP testet bilen igen.

Testen afslører en på alle måder forældet sikkerhed. Bilens kollisionssikkerhed er katastrofalt dårlig, og sikkerheden for børn på bagsædet er om muligt endnu ringere.

I Danmark er en automatisk nødbremse ganske vist standard, men desværre virker den kun op til 30 km/t. og ikke for bløde trafikanter. Ellers fås ingen af de nye sikkerhedssystemer til Panda.

- Fiat Panda har efterhånden mange år på bagen. Det undskylder dog ikke, at Fiat har forsømt løbende at forbedre sikkerheden, som er på et katastrofalt lavt niveau for en bil, der i 2018 stadig kan købes fra ny. Hvor andre bilproducenter bruger milliarder på at udvikle sikkerheden, virker det som om, at Fiat helt har opgivet og ser stort på sikkerheden, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:

- At bilen i Danmark har en automatisk nødbremse som standard, er som et plaster på et åbent benbrud, når man ser på den øvrige sikkerhed. Det er ganske enkelt pinligt«, fastslår han,

Der er i årets første 11 måneder solgt lige knap 250 Fiat Panda. Bilen fås fra 120.000 kroner.


Stor Jeep fejler også

Det er dog ikke kun Fiat Panda, der har ondt i sikkerheden i årets sidste Euro NCAP-test. Også den nye store Jeep Wrangler dumper med et brag og lander på én Euro NCAP-stjerne.

- Jeep Wrangler, der er på vej til Danmark, klarer sig ikke meget bedre end Fiat Panda. Kollisionssikkerheden er mildest talt ringe, og bilen var tæt på at bryde helt sammen i crashtesten. Kun takket være en simpel fartbegrænser og selehuskere på alle pladser redder Jeep Wrangler den ene stjerne hjem. Et katastrofalt ringe resultat taget i betragtning, at det er en helt ny bil. Som bilkøber bør man gå langt udeom, vurderer Søren W. Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce