Annonce
Motor

Comeback til Camry i Danmark

Toyota genindfører deres topmodel Camry i Danmark efter 14 års pause. Ny hybridteknologi, rummelighed og luksusdetaljer skal gøre den relevant for firmabilisterne.

Det er ikke længe siden, at Toyota offentliggjorde, at man i Europa trækker modelbetegnelsen Corolla frem igen. Det kommer til at gå ud over Toyota Auris. Nu skal vi så atter til at vænne til at tage Toyota Camry seriøst igen, for modellen gør nemlig comeback til sommer i en helt ny generation med den nyeste hybridteknologi.

Modellen har ikke været at finde i Danmark i 14 år, hvilket er paradoksalt, for i samtlige 14 år har modellen ellers været den mest solgte personbil i USA. Tidligere var Camry Toyotas flagskib i Danmark, og det bliver også tilfældet igen, hvor bilen skal konkurrere mod biler i Passat-klassen.

Ny hybridteknologi

I Danmark og resten af Europa har vi sprunget to generationer over, så når Toyota til næste år introducerer den helt nye og ottende generation af modellen Toyota Camry, så er den baseret på en helt ny platform og udelukkende som hybridbil.

Det bliver til gengæld så med Toyotas allernyeste fjerde generation hybridteknologi - i dette tilfælde en ny 2.5-liters benzinhybridmotor, der yder op til 218 hestekræfter og sørger for, at Camry - trods sin betydelige størrelse på hele 488 cm i længden - flytter sig fra 0 til 100 km/t. på godt otte sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oplader automatisk under kørslen

Bilen sørger helt automatisk selv for at oplade hybridbatteriet under kørslen, hvilket gør, at en stor del af kørslen kan foregå på ren el. Det er med til at sikre en brændstoføkonomi på 23,8 km/l efter den nye WLTP-målemetode omregnet til NEDC2-tal.

Inde i kabinen bliver instrumentbrættet kombineret med kvalitetsmaterialer i blødt læder, træ med satinkrom detaljer med en rummelig kabine både for og bag.

Den nye Camry byder desuden på hele tre skærme i farver - et 10" head up display i forruden til visning af både hastighed, rutevejledning fra navigationen og andre relevante køreinformationer, en 7" multiinformationsskærm i instrumentbrættet med køreinformationer samt en 8" touchskærm i centerkonsollen med den seneste udgave af Toyotas multimediesystem Touch 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Luksuriøse detaljer

Men også på bagsædet kan man lægge det læderbetrukne midterarmlæn ned og her få mulighed for via en kapacitiv betjeningspanelskærm, som man blandt andet kender fra smartphones, at indstille klimaanlægget, multimediesystemet og at regulere sæderne, helt som man ønsker det.

Sikkerheden er også i top i den nye Camry. Som standard har bilen automatisk nødbremse for både biler og fodgængere, adaptiv fartpilot, vejbaneassistent med aktiv styring, automatisk op- og nedblænding af fjernlys samt vejskilteassistent. I de højere udstyrsvarianter bliver overvågning af de blinde vinkler og alarm for bagved krydsende trafik tillige standard.

Den nye Toyota Camry introduceres i Danmark til sommer, hvor priser til privatkunder og beskatningsgrundlag for firmabilskunder vil være klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Lokal nyt

Alt for våde marker: De er ærgerlige og frustrerede

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret