cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Danskerne er utrygge ved selvkørende biler

Det skaber utryghed, at robotter, algoritmer og kunstig intelligens i fremtiden overtager styringen i bilen.
27. november 2018 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

I Mercedes-Benz Danmarks årlige bilundersøgelse angiver godt halvdelen af danskerne, at de er utrygge ved udsigten til, at bilerne bliver selvkørende.

- Det er rigtigt, at den selvkørende teknologi er inde i en rivende udvikling, men det varer nogle år før bilerne kommer til at køre rundt uden et menneske bag rattet. I dag er det stadigvæk en chauffør af kød og blod, der bestemmer. Og sådan vil det være et stykke frem i tiden. Sikkerhed er det styrende mantra, siger David Engstrøm, PR- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark.

I undersøgelsen angiver seks ud af ti, at de er bekymret for sikkerheden i den selvkørende teknologi. Derudover mener flere end hver tredje, at det decideret vil lede til flere ulykker i trafikken. Men teknologien er netop skabt for at øge sikkerheden på vejene.

I 2017 lavede Vejdirektoratet en analyse, hvor det fremgik, at op til 30 procent af de seneste års dødsulykker i trafikken i Danmark sandsynligvis kunne have været undgået, hvis alle biler var udstyret med selvkørende teknologi på det niveau, som de nyeste modeller udbyder i dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce