cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Motor

Danskerne vil have lokale fotovogne

Politiets fotovogne er både værdsatte og efterspurgte. Det viser en ny undersøgelse, hvor langt hovedparten af danskerne mener, at fotovogne gavner trafiksikkerheden.
18. april 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Politikredsene modtog sidste år flere tusinde henvendelser på færdselsområdet. En stor del af henvendelserne drejer sig om ønsker om hastighedsmåling på steder, hvor borgerne er utrygge, fordi der bliver kørt for stærkt.

Især efterspørger borgerne fotovogne - de såkaldte ATK-biler, og politiet efterkommer i så stort omfang som muligt de ønsker, som borgerne kommer med. Det viser en rundringning til politikredsene, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført.

- Fotovognene giver os en stor fleksibilitet i forhold til at imødekomme befolkningens ønsker, og det giver mulighed for at lave et mere uforudsigeligt kontroltryk af hastigheden på vejene. Derfor er fotovognen et effektivt værktøj, som er vigtigt i politiets arbejde med trafiksikkerhed, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.


Bestil en betjent

Tal viser, at 93 procent af danskerne bakker op, når politiet parkerer deres fotovogne ved veje, hvor der bliver kørt for stærkt. Der er nemlig bred enighed om, at fotovogne tjener et trafiksikkerhedsmæssigt formål.

De 93 procent af de adspurgte i en undersøgelsen lavet for Rådet for Sikker Trafik vurderer, at fotovognene er med til at forbedre trafiksikkerheden, nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne eller få folk til at overholde hastighedsgrænserne.

Blot syv procent svarer, at fotovognene udelukkende er sat i verden for at skrabe penge i bødekassen. Undersøgelsen er udført af Promonitor i 2018 blandt 3.902 danskere, der jævnligt kører bil.

I undersøgelsen, som er gennemført løbende igennem flere år, er antallet af danskere, der ser fotovogne som et trafiksikkerhedsmæssigt tiltag, steget fra 88 procent i 2015 til 93 procent i 2018.

Siden ordningen "Bestil en betjent" blev indført i december 2018, har Rigspolitiet alene kunnet registrere 539 anmodninger fra borgere om hastighedskontrol.

Alene i 2019 har 10 af landets 12 politikredse registreret 763 henvendelser frem til starten af marts.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce