cookie-og-privatlivspolitik

5

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Danskernes fortrukne trafikalarmer

Igennem de sidste tre år har vi danskere i dén grad taget trafikalarmer til os. De to dominerende spillere er Saphe og ooono og vi kigger på hvilken, der er bedst lige nu
09. december 2018 kl. 07:00 Af Vincent Byakika

Annonce

Det er efterhånden tre år siden, at markedet for trafikalarmer blev sparket i gang af Saphe (udtales Safe) for cirka tre år siden deres et nyt revolutionerende trafikalarmprodukt. Den første nye på markedet efter Saphe var ooono, som gjorde meget af det samme som Saphe.

Nu er der komet en ny ooono, som er en værdig konkurrent til Saphe. Bilsektionens redaktion har længe kørt rundt med enten Saphe eller ooono i egne biler eller i nogle af de mange testbiler, vi har igennem systemet.

I den seneste måned har vi dog valgt at have begge enheder i bilen på samme tid, så vi kunne teste dem mod hindanden.

ooono har oppet sig med en slags ooono 2.0, og det mærker vi allerede, da vi skal pakke begge produkter ud.

Med begge skal man downloade apps til mobiltelefonen, og her bliver brugeren ført gennem en række tjekpunkter, der skal bekræftes og krydses af, når man logger på første gang. De er lige nemme i brug, der er ingen forskel.


De små forskelle

Inde i de to apps kan man i begge apps indstille en del ting. Man kan vælge, hvor mange sekunder før en fartkontrol, man vil advares, om man vil advares om ulykker, biler i nødsporet, andre hændelser osv.

På begge produkter blinker produktet blåt ved fartkontroller (babuu, politiet holder øje) og rødt (potentiel fare på færde) ved alt andet.

Ved ooono kan du dog skrue op og helt ned for advarelstonen inde i appen, hvilket kan være brugbart, hvis ungerne sover.

Derudover kan du i den nye app også altid se, hvor de fem nærmeste fartkontroller er ud fra din nuværende lokation, eller"overvåge" din favoritrute, og modtage en besked, lige så snart der bliver registreret en fartkontrol på ruten. Det kan vi godt lide.


Kontakt, tak

En anden superfin detalje på den nye ooono er, at den blinker grønt, når den er forbundet med telefonen. Vi har ellers selv oplevet, at man nogle gange er i tvivl om enheden er forbundet til telefonen, hvilket man kan blive med Saphe.

Begge enheder forbandt dog hver gang vi gik ind i bilen, og vi oplevede ingen udfald på nogle af de to.

Både ooono og Saphe fungerer ved, at brugerne sender informationer ind, derfor er antallet af brugere vigtig. Begge har passeret 100.000 solgte enheder, hvilket gør, at de begge er så effektive.

Vi har ikke en eneste gang kørt forbi en fartkontrol med hverken Saphe eller ooono uden at blive advaret. Saphe kommer dog med de mest præcise alarmer ved biler i nødsporet, mens Ooono også har data fra 50 lande i udlandet, så man også får advarsler under ferien.


Én kontra to knapper

Hvor Saphe har to knapper, har ooono kun én. På ooono indberetter og bekræfter man fartkontroller med én tryk, alt andet indberettes og bekræftes med to tryk. Det er rimeligt nemt at huske og vænne sig til.

På Saphe indberetter og bekræfter fartkontroller man på den blå knap, og alt andet på den røde knap f.eks. ulykker. I en vintermørk bilkabine kan det være svært at se forskel, så vi har undladet at bekræfte en fartkontrol, da vi i farten kom i tvivl om, hvilken knap man skulle trykke på.


... og vores valg er ...

Vi har købt begge i Thansen til 399 kroner. De virker begge godt, og kommer med korrekte alarmer, de har begge utroligt mange brugere, som bidrager til at holde systemet kørende. Begge virker stabile, de monteres på samme måde, og begge har en app, der i store træk kan det, de skal.

Hvis testen havde været den gamle hvide ooono, så havde vi valgt Saphe, men med ooonos nye opgraderede model (den sorte), så falder valget på den fremfor Saphe.

Der er tre hovedårsager, der påvirker vores valg. ooono er pænere end Saphe, men det kunne vi godt abstrahere fra, hvis der var en klar brugermæssig fordel ved den ene, kontra den anden. For det andet var vi vilde med forbindelseslyset, der giver tryghed for forbindelse.

Det der i sidste ende giver udslaget, er den ene knap. Ooono har nu flere funktioner, så kommer produktet til sin ret. Og derfor vinder ooono - med et mulehår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce