cookie-og-privatlivspolitik
Der er generel opbakning fra danskerne til, at det skal koste et klip at bruge mobilen eller lignende under kørslen - og nu er de første klip allerede uddelt.
Der er generel opbakning fra danskerne til, at det skal koste et klip at bruge mobilen eller lignende under kørslen - og nu er de første klip allerede uddelt.
Foto: Bilsekitonen.dk

Motor

De fleste bakker op om klip for mobilbrug

Der er generel opbakning fra danskerne til, at det skal koste et klip at bruge mobilen eller lignende under kørslen - og nu er de første klip allerede uddelt.
23. september 2019 kl. 22:52 Af Bilsektionen.dk

Annonce
FAKTA
Hvad synes du om, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger sin mobiltelefon eller GPS håndholdt, mens man kører bil, lastbil, varevogn med videre?
o Godt eller meget godt: 79 procent
o Hverken godt eller dårligt: 9 procent
o Dårligt eller meget dårligt: 8 procent
o Ved ikke: 3 procent
 
Alders- og kønsfordeling:
o Blandt de 18-35-årige synes 71 procent, at det er en god eller meget god ide.
o Blandt de 36-59-årige synes 82 procent, at det er en god eller meget god ide.
o Blandt de 60+-årige synes 83 procent, at det er en god eller meget god ide.
 
o Mænd: 77 procent af mændene synes, at det er en god eller meget god ide.
o Kvinder: 82 procent af kvinderne synes, at det er en god eller meget god ide.

Kommer du selv nogle gange til at bruge din mobiltelefon eller GPS håndholdt, når du kører bil med minimum 40 km/t (det vil sige. at bilen ikke holder stille)? (herunder kan man se, hvor mange der har svaret ja):
o Alle: 34 procent
o Mænd: 35 procent
o Kvinder: 32 procent
o 18-35 år: 57 procent
o 36-59 år: 40 procent
o 60+: 8 procent

Fyns Politi var hurtigt ude tirsdag 10. september. Allerede klokken 7 blev den første bilist nemlig standset og forelagt et bødeforlæg på 1.500 kroner plus 500 kroner til offerfonden for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens han eller hun sad bag rattet. Men som noget nyt koster forseelsen nu også et klip i kørekortet. Og da dagen var omme, var der indsamlet 102 klip i hele landet. Det er der faktisk ganske stor opbakning til blandt os danskere, viser en ny måling.

Knap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet. Især de ældre bakker op, mens færre blandt de unge bifalder tiltaget, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik (regionale tal).

Men reglen gælder også GPS'er, tablets, computere med videre under kørslen. Kun otte procent synes, at det er meget dårligt eller dårligt.

Reglen er lavet på Christiansborg, og den bliver nu altså klar til at blive effektueret af politiet, fordi der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken.

- Uopmærksomhed er et stort problem for sikkerheden på vejene. Sammen med kampagner og kontrol er et klip i kørekortet noget af det, der virkelig kan ændre folks farlige adfærd. Det er godt for trafiksikkerheden, at man nu sætter ekstra ind overfor uopmærksom kørsel, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.


"Jeps, jeg bruger håndholdt"

Meget tyder på, at der er noget at komme efter. I undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august, svarer 34 procent, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt. Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor hele 57 procent siger, at de nogle gange kommer til at bruge mobilen eller andet håndholdt.

- Det er alt for mange, som i dag bruger mobilen håndholdt bag rattet. Det er vores vurdering, at antallet vil falde fremover, når det nu kommer til at koste et klip, vurderer Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce