cookie-og-privatlivspolitik
Europa-Parlamentet har  vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.
Europa-Parlamentet har vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Digital radio i bilen udfordrer flertallet af danskerne

Digital radio i bilen er fremtiden - alligevel er størstedelen af danskerne endnu ikke klar til at skifte FM-radioen ud i deres biler.
21. september 2019 kl. 06:24 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Danskerne kører en digital fremtid i møde. I hvert fald når det kommer til radio i bilen. Europa-Parlamentet har nemlig vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.

Hvis man ser på den eksisterende danske bilpark, står det imidlertid klart, at størstedelen af danske bilister må kigge langt efter at lytte til digitale radiokanaler på køreturen. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at færre end hver tredje dansker (29 procent.) kan lytte til digital radio i bilen, mens 47 procent. ikke kan. 23 procent angiver, at de ikke ved, om de kan.


Mobil og DAB mest udbredt

Ifølge undersøgelsen er mobilen og DAB-bilradio de mest udbredte platforme blandt de 29 procent af danskerne, som i dag ved, at de kan modtage digital radio i bilen.

Således angiver hver tredje af dem, at de hører digital radio via deres mobiltelefon tilsluttet bilradioen, 30 pct. lytter via en DAB-bilradio, 14 pct. via DAB-adapter, mens 8 pct. lytter via internetradio i bilen.

At der ikke er flere, som tror, de kan modtage digital radio i bilen, skyldes hovedsageligt, at danskerne er glade for FM-radio. I mange tilfælde skyldes det også et begrænset kendskab til mulighederne for at få digital radio i bilen.

- Mange af os ved ikke, hvordan man kan gøre bilradioen digital. Den gode nyhed er, at det faktisk er ganske enkelt. Med en adapter kan man for eksempel lytte til DAB-radio via sin nuværende FM-radio, og det gør det til en oplagt mulighed for bilisterne, som savner mere radioindhold til køreturen. Derudover bør man være opmærksom på, om der er mulighed for at tilslutte sin mobiltelefon enten trådløst eller via et stik, når man kigger på ny bil, lyder anbefalingen fra Tobias Enné, som er talsmand for sekretariatet Mere Radio, der står bag en national oplysningskampagne om digital radio.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce