cookie-og-privatlivspolitik
Europa-Parlamentet har  vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.
Europa-Parlamentet har vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Digital radio i bilen udfordrer flertallet af danskerne

Digital radio i bilen er fremtiden - alligevel er størstedelen af danskerne endnu ikke klar til at skifte FM-radioen ud i deres biler.
21. september 2019 kl. 06:24 Af Bilsektionen.dk

Annonce
FAKTA
Fire måder at lytte til digital i bilen:
· Hvis radioen i din bil har bluetooth, kan du benytte bluetooth til at forbinde din smartphone til radioen.
· Du kan også lytte til digital radio ved hjælp af et USB-kabel, der kobler din smartphone til bilens lydanlæg. Forbind din smartphone til radioen via USB-kablet og lyt til digital radio på farten.
· Du kan også benytte en AUX-lydindgang, der kobler din smartphone til bilens lydanlæg. Det kræver blot et AUX-kabel, og at der er AUX-indgang i din radio og i din smartphone.
· En DAB+-adapter er relevant for dig, hvis du har en FM-radio i bilen og gerne vil lytte til digital radio. Med en DAB+-adapter bliver din FM-radio opgraderet til en DAB+ radio via cigarettænderen.

Danskerne kører en digital fremtid i møde. I hvert fald når det kommer til radio i bilen. Europa-Parlamentet har nemlig vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.

Hvis man ser på den eksisterende danske bilpark, står det imidlertid klart, at størstedelen af danske bilister må kigge langt efter at lytte til digitale radiokanaler på køreturen. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at færre end hver tredje dansker (29 procent.) kan lytte til digital radio i bilen, mens 47 procent. ikke kan. 23 procent angiver, at de ikke ved, om de kan.


Mobil og DAB mest udbredt

Ifølge undersøgelsen er mobilen og DAB-bilradio de mest udbredte platforme blandt de 29 procent af danskerne, som i dag ved, at de kan modtage digital radio i bilen.

Således angiver hver tredje af dem, at de hører digital radio via deres mobiltelefon tilsluttet bilradioen, 30 pct. lytter via en DAB-bilradio, 14 pct. via DAB-adapter, mens 8 pct. lytter via internetradio i bilen.

At der ikke er flere, som tror, de kan modtage digital radio i bilen, skyldes hovedsageligt, at danskerne er glade for FM-radio. I mange tilfælde skyldes det også et begrænset kendskab til mulighederne for at få digital radio i bilen.

- Mange af os ved ikke, hvordan man kan gøre bilradioen digital. Den gode nyhed er, at det faktisk er ganske enkelt. Med en adapter kan man for eksempel lytte til DAB-radio via sin nuværende FM-radio, og det gør det til en oplagt mulighed for bilisterne, som savner mere radioindhold til køreturen. Derudover bør man være opmærksom på, om der er mulighed for at tilslutte sin mobiltelefon enten trådløst eller via et stik, når man kigger på ny bil, lyder anbefalingen fra Tobias Enné, som er talsmand for sekretariatet Mere Radio, der står bag en national oplysningskampagne om digital radio.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce