Annonce
Motor

Digital radio i bilen udfordrer flertallet af danskerne

Europa-Parlamentet har vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+. Foto: Bilsektionen.dk

Digital radio i bilen er fremtiden - alligevel er størstedelen af danskerne endnu ikke klar til at skifte FM-radioen ud i deres biler.

Danskerne kører en digital fremtid i møde. I hvert fald når det kommer til radio i bilen. Europa-Parlamentet har nemlig vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+.

Hvis man ser på den eksisterende danske bilpark, står det imidlertid klart, at størstedelen af danske bilister må kigge langt efter at lytte til digitale radiokanaler på køreturen. En ny undersøgelse fra Epinion viser, at færre end hver tredje dansker (29 procent.) kan lytte til digital radio i bilen, mens 47 procent. ikke kan. 23 procent angiver, at de ikke ved, om de kan.

Mobil og DAB mest udbredt

Ifølge undersøgelsen er mobilen og DAB-bilradio de mest udbredte platforme blandt de 29 procent af danskerne, som i dag ved, at de kan modtage digital radio i bilen.

Således angiver hver tredje af dem, at de hører digital radio via deres mobiltelefon tilsluttet bilradioen, 30 pct. lytter via en DAB-bilradio, 14 pct. via DAB-adapter, mens 8 pct. lytter via internetradio i bilen.

At der ikke er flere, som tror, de kan modtage digital radio i bilen, skyldes hovedsageligt, at danskerne er glade for FM-radio. I mange tilfælde skyldes det også et begrænset kendskab til mulighederne for at få digital radio i bilen.

- Mange af os ved ikke, hvordan man kan gøre bilradioen digital. Den gode nyhed er, at det faktisk er ganske enkelt. Med en adapter kan man for eksempel lytte til DAB-radio via sin nuværende FM-radio, og det gør det til en oplagt mulighed for bilisterne, som savner mere radioindhold til køreturen. Derudover bør man være opmærksom på, om der er mulighed for at tilslutte sin mobiltelefon enten trådløst eller via et stik, når man kigger på ny bil, lyder anbefalingen fra Tobias Enné, som er talsmand for sekretariatet Mere Radio, der står bag en national oplysningskampagne om digital radio.

Fire måder at lytte til digital i bilen:
· Hvis radioen i din bil har bluetooth, kan du benytte bluetooth til at forbinde din smartphone til radioen.
· Du kan også lytte til digital radio ved hjælp af et USB-kabel, der kobler din smartphone til bilens lydanlæg. Forbind din smartphone til radioen via USB-kablet og lyt til digital radio på farten.
· Du kan også benytte en AUX-lydindgang, der kobler din smartphone til bilens lydanlæg. Det kræver blot et AUX-kabel, og at der er AUX-indgang i din radio og i din smartphone.
· En DAB+-adapter er relevant for dig, hvis du har en FM-radio i bilen og gerne vil lytte til digital radio. Med en DAB+-adapter bliver din FM-radio opgraderet til en DAB+ radio via cigarettænderen.

  • Europa-Parlamentet har vedtaget, at alle nye biler i EU fra 2021 skal være i stand til at modtage digital radio og dermed også DAB+. Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier