cookie-og-privatlivspolitik
Land Rover Discovery Sport

5

Billeder

Land Rover Discovery Sport
Foto: 'Bilsektionen.dk

Motor

Discovery Sport er klar til at bestige bakker

Land Rover Discovery Sport får et tiltrængt facelift, og byder på flere teknologiske lækkerier som gør bilen ekstra underholdende.
15. september 2019 kl. 06:06 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Land Rover Discovery har siden lanceringen tilbage i 2014 været den bedst sælgende Land Rover model med i alt over 500.000 solgte. Den har dog ikke været det helt store hit i Danmark, men alligevel er bilen klar til at blive genfødt.

Forskellen er blandt andet en ny kølergrill, de nye kofangere og LED lygterne for og bag. Men det er indenfor, at revolutionen for alvor har sat ind. Ganske som i den nye Range Rover Evoque, har Discovery Sport nu fået Touch Pro infotainmentsystemet, så man nu betjener bilens mange features via bilens virkelig lækre touchskærme.

I det hele taget er premium-fornemmelsen taget til i kabinen. Bedre materialer, nye sæder og muligheden for op til 24 forskellige sæde kombinationsmuligheder gør bilen til en både fleksibel og kompetent rejsemakker, der med 20 procent større brændstoftank også kører længere mellem hvert stop. Samtidig er det en af de få biler, der kan fås som en 7-sæders version.


Mudderets skræk

Men der hvor Discovery Sport virkelig gør en forskel er i udfordrende terræn. I tillæg til firehjulstræk og automatgearkasse fås Terrain Response 2 nu som standard på den nye Discovery Sport. Ud over at give føreren mulighed for at vælge mellem fire funktioner (Komfort, Sand, Græs-Grus-Sne, Mudder & Hjulspor), sætter autofunktionen også Discovery Sport i stand til at vælge den funktion, der passer bedst til forholdene, og automatisk at afpasse leveringen af momentet i forhold til terrænet.

Det er samme system der også er at finde i den helt nye Range Rover Evoque, som den i øvrigt også deler den ret interessante ClearSight Ground View-feature med. Med det bliver motorhjelmen så og sige gennemsigtig, og føreren får et virtuelt 180 graders udsyn til hele området under bilens front, når vedkommende kører i ujævnt terræn. Konceptet er også en hjælp i forbindelse med snævre parkeringsmanøvrer i den store bil ved bykørsel.


Klar med el-drift

Land Rover siger, at alle deres biler skal elektrificeres i den ene eller anden form fra 2020, så derfor er den også klar med en 48-volts mild hybrid-drivlinje i bilen. Systemet høster den energi, der normalt mistes under deceleration, og det bliver brugt til at assistere motoren under acceleration.

En ren plugin-hybrid kommer til næste år. På det danske marked får vi to dieselmotorer og to benzinmotorer at vælge mellem: Diesel med enten 180 hk eller 240 hk, mens benzinversionen har 200 eller 250 hk.

Land Rover Discovery introduceres på det danske marked i september måned. Disco Sport, som bilen kærligt kaldes, kommer til at få en startpris på 623.880 kroner for en meget veludstyret Discovery Sport S, der har en beskatning på 557.900 kroner., er den nye Discovery Sport klar til at tage konkurrencen op med andre 4x4 luksus SUV.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce