Annonce
Motor

E(l)-Crafter leverer uden lyd

e-Crafter Foto: Bilsektionen.dk

Den 100 procent elektriske e-Crafter leverer dagligvarer for nemlig.com og skal fungere som reklamesøjle hos de virksomheder, den kommer forbi.

Hvis du ikke lige hører bilen, når der kommer madvarer ud foran dit hus eller din bygning, så er det ikke, fordi du har fået dårlige ører. Til gengæld er det fordi dine madvarer i fremtiden bliver leveret med en elvarebil. Det danske online supermarked nemlig.com har som mål at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked. En af vejene dertil er at reducere CO2-aftrykket for virksomhedens leveringer af dagligvarer, og første skridt er introduktionen af den 100 procent elektriske e-Crafter.

Investeringen er en del af en strategi fra VW, som er i gang med en omfattende elektrificering af modelporteføljen, så mærket kan understøtte erhvervslivets målsætning for bæredygtighed.

Med bilerne fra Nemlig bliver VW e-Crafter synlig på gader og stræder i alle dele af landet, når eksterne vognmænd og chauffører fra nemlig.com leverer dagligvarer og måltidskasser til virksomhedens kunder. Derfor har de to parter indledt et samarbejde med Volkswagen Erhvervsbiler, og resultatet er introduktionen af den 100 procent elektriske e-Crafter, der allerede nu ruller på gaden og leverer varer.

e-Crafter er det første skridt i Volkswagen Erhvervsbilers offensiv indenfor e-mobilitet, og de kommende år vil byde på en stribe af forskellige banebrydende, eldrevne varebiler. Sidst på året introduceres en eldrevet version af Caddy og Transporter udviklet af det tyske firma ABT.

I 2022 introduceres ID. Buzz Cargo, der er udviklet specifikt som elbil og bygget på Volkswagens nye MEB-elbilsplatform. Bilen vil blive tilbudt med forskellige størrelser batterier med en rækkevidde på op til 550 kilometer.

e-Crafter Foto: Bilsektionen.dk

Stor trækkraft

e-Crafter er designet og udviklet som en varebil, der eksempelvis kan bringe dagligvarer ud til kunder i større byer. nemlig.com vil i første omgang indsætte e-Crafter til varelevering i Storkøbenhavn, og de næste 12 måneder er det målsætningen at komme op på 20 eldrevne varevogne.

e-Crafter kører med en 136 hk elmotor og et 35,8 kWh batteri, der giver en total rækkevidde på 173 kilometer (NEDC). Bilen har en elektronisk begrænset topfart på 90 km/t og kan lastes med op til 950 kilo, og selv med læs om bord har e-Crafter en god trækevne, da elmotorens 290 Nm drejningsmoment er til stede i samme øjeblik, som man træder på speederen.

e-Crafter kan oplades på flere måder, for eksempel ved en CCS-ladestation, hvor batteriet kan lades 80 procent op på blot 45 minutter. Anvendes i stedet en AC-vægoplader med 7,2 kW ladekapacitet, vil batteriet være ladet 100 procent op i løbet af 5 timer og 20 minutter.

e-Crafter koster fra 477.340 kroner ex moms.

  • e-Crafter Foto: Bilsektionen.dk
  • e-Crafter Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Spareplanen for bibliotekerne er klar: Sådan skal millionerne findes

Lokal nyt

Chokeret over ny aftale: - Det er ærgerligt og uambitiøst

112

Ældre mand og ung kvinde i sammenstød

Guldborgsund

Nyt koncept: Fremover kan du booke et bibliotek

112

Kødtyv vendte tilbage - og så blev han anholdt

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Politik

Ny aftale om folkeskolen: Mere lokal frihed

Politik

Endnu en politiker skifter parti: Regeringen kan ikke længere regne med flertal

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Annonce
Annonce
112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler