cookie-og-privatlivspolitik
e-Crafter

2

Billeder

e-Crafter
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

E(l)-Crafter leverer uden lyd

Den 100 procent elektriske e-Crafter leverer dagligvarer for nemlig.com og skal fungere som reklamesøjle hos de virksomheder, den kommer forbi.
07. september 2019 kl. 06:27 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Hvis du ikke lige hører bilen, når der kommer madvarer ud foran dit hus eller din bygning, så er det ikke, fordi du har fået dårlige ører. Til gengæld er det fordi dine madvarer i fremtiden bliver leveret med en elvarebil. Det danske online supermarked nemlig.com har som mål at blive Danmarks mest bæredygtige supermarked. En af vejene dertil er at reducere CO2-aftrykket for virksomhedens leveringer af dagligvarer, og første skridt er introduktionen af den 100 procent elektriske e-Crafter.

Investeringen er en del af en strategi fra VW, som er i gang med en omfattende elektrificering af modelporteføljen, så mærket kan understøtte erhvervslivets målsætning for bæredygtighed.

Med bilerne fra Nemlig bliver VW e-Crafter synlig på gader og stræder i alle dele af landet, når eksterne vognmænd og chauffører fra nemlig.com leverer dagligvarer og måltidskasser til virksomhedens kunder. Derfor har de to parter indledt et samarbejde med Volkswagen Erhvervsbiler, og resultatet er introduktionen af den 100 procent elektriske e-Crafter, der allerede nu ruller på gaden og leverer varer.

e-Crafter er det første skridt i Volkswagen Erhvervsbilers offensiv indenfor e-mobilitet, og de kommende år vil byde på en stribe af forskellige banebrydende, eldrevne varebiler. Sidst på året introduceres en eldrevet version af Caddy og Transporter udviklet af det tyske firma ABT.

I 2022 introduceres ID. Buzz Cargo, der er udviklet specifikt som elbil og bygget på Volkswagens nye MEB-elbilsplatform. Bilen vil blive tilbudt med forskellige størrelser batterier med en rækkevidde på op til 550 kilometer.


Stor trækkraft

e-Crafter er designet og udviklet som en varebil, der eksempelvis kan bringe dagligvarer ud til kunder i større byer. nemlig.com vil i første omgang indsætte e-Crafter til varelevering i Storkøbenhavn, og de næste 12 måneder er det målsætningen at komme op på 20 eldrevne varevogne.

e-Crafter kører med en 136 hk elmotor og et 35,8 kWh batteri, der giver en total rækkevidde på 173 kilometer (NEDC). Bilen har en elektronisk begrænset topfart på 90 km/t og kan lastes med op til 950 kilo, og selv med læs om bord har e-Crafter en god trækevne, da elmotorens 290 Nm drejningsmoment er til stede i samme øjeblik, som man træder på speederen.

e-Crafter kan oplades på flere måder, for eksempel ved en CCS-ladestation, hvor batteriet kan lades 80 procent op på blot 45 minutter. Anvendes i stedet en AC-vægoplader med 7,2 kW ladekapacitet, vil batteriet være ladet 100 procent op i løbet af 5 timer og 20 minutter.

e-Crafter koster fra 477.340 kroner ex moms.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce