Annonce
Motor

Elbiler er billigst i drift - men kun lidt

Det bliver hverken dyrere eller billigere at være bilejer i 2019, viser FDMs store bilbudget. Til gengæld betyder de senere års afgiftsnedsættelser, at forbrugerne nu får mere bil for pengene. Foto: FDM

Det kan samlet være en smule billigere at køre elbil eller plugin-hybrid end benzinbil. Det viser FDMs store bilbudget 2019, der også viser, at bilejerne i dag får mere bil for pengene.

Måske har du også hørt det: Ganske vist er elbiler gode for miljøet, men de er faktisk dyrere i daglig drift end en tilsvarende bil, som kører på benzin. Men det er faktisk en myte.

Hvis du er i markedet for en ny bil, kan der være flere grunde til at vælge en elbil. En af dem er faktisk også økonomien. Samlet set kan det nemlig være billigere at holde en elbil kørende sammenlignet med en benzinbil i samme prisklasse. Det viser FDMs årlige bilbudget, der i år også har regnet på den samlede biløkonomi for en elbil til 300.000 kroner.

Ifølge FDMs bilbudget koster det 3,55 kroner pr. kilometer at holde en elbil til 300.000 kroner kørende, mens prisen i en ny benzinbil til 275.000 kroner er 4,31 kroner, ved en driftsperiode på fem år og 100.000 kilometer.

- Ser man kun på udgifterne til service, dæk og el, er det typisk noget billigere at holde en elbil kørende. Til gengæld er værditabet og rentebyrden lidt højere i forhold til traditionelle biler. Elbiler er stadig også lidt dyrere end benzin- og dieselbiler. Derfor kan en elbil til 300.000 kroner bedst sammenlignes med en benzinbil i en prisklasse eller to under, hvis størrelse og teknik skal matche, og så koster bilerne stort set det samme at køre i pr. kilometer, siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:

- Vi har i årets bilbudget også regnet på en plugin-hybrid. I forhold til en ren elbil er den samlet en smule dyrere at køre i. Til gengæld er værditabet en smule lavere. Det skyldes, at efterspørgslen på plugin-hybrider er større. Det slår igennem på gensalgsværdien. Vi forventer dog, at det vil ændre sig de kommende år.

Mere bil for pengene

Ser man på de øvrige biler i FDMs bilbudget, bliver det hverken dyrere eller billigere at være bilejer i 2019. Til gengæld kan bilkøberne glæde sig over, at de får mere bil for pengene.

Det er de senere års tre afgiftsnedsættelser, der betyder, at hvor man tidligere skulle betale 300.000 kroner for en veludstyret mellemklassebil, kan man nu nøjes med at betale 220.000 kroner.

- Det kan være en god øvelse at se på, hvad det faktisk koster at holde bil. Bilbudgettet er nemlig meget mere end bare bilens pris og udgifter til brændstof. Det er blandt andet også ejerafgift, værditab og forsikring. De første to poster kan man ikke ændre på, men giver man sin bilforsikring et årligt tjek, er det ofte muligt at gøre det billigere at være kørende, siger Søren W. Rasmussen.

Læs hele FDMs bilbudget på www.fdm.dk - her kan man også beregne sit eget bilbudget.

  • Det bliver hverken dyrere eller billigere at være bilejer i 2019, viser FDMs store bilbudget. Til gengæld betyder de senere års afgiftsnedsættelser, at forbrugerne nu får mere bil for pengene. Foto: FDM
Annonce
Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde