cookie-og-privatlivspolitik
Undersøgelsen viser også, at der skulle være Lithium nok de næste 185 år - men udvindingen er problematisk socialt og miljømæssigt.
Undersøgelsen viser også, at der skulle være Lithium nok de næste 185 år - men udvindingen er problematisk socialt og miljømæssigt.
Foto: Daniel Brøns

Motor

Elbiler er miljøvenlige

Er elbiler egentlig så rene i forhold til diesel. En undersøgelse fra NGO'en Transport & Environment viser, at elbilerne altid slår diesel - og at forspringet bliver større.
26. september 2020 kl. 18:15 Af Daniel Brøns

Annonce

Undersøgelsen er en af de mere grundige lavet de senere år. Den viser, at elbiler udsender mindre CO2 i løbet af deres levetid end dieselmotorer, selv når de drives af el produceret af kul og olie. Og efterhånden som mere vedvarende elektricitet kommer ind i nettet, bliver regnestykket endnu bedre, konkluderer analysen, der gennemgår hele livscyklusemissionerne fra køretøjerne. Undersøgelsen blev udført af VUB-universitetet i Bruxelles for NGO Transport & Environment (T&E).

Udersøgelsen viser, at selv i lande med den højeste drivhusgasintensitet ved elproduktion - Polen og Tyskland - klarer elbilen sig bedre på livscyklusbasis - altså inklusive udledning ved fremstilling af batteri og køretøj.

Med Polen som udgangspunkt udsender et el-køretøj 25 procent mindre CO2 i løbet af dets levetid, mens det i Sverige udsender 85 procent mindre. I fremtiden forbedres elbilernes bæredygtighed yderligere med batteriteknologiske fremskridt - især da flere batterier genbruges til opbevaring af elektricitet - eller genbruges, hvilket der arbejdes på også. dbrKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce