cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Elbiler i vilde 24 timers-rekorder

Elbilerne udvikles konstant, og nu har både Audi og Porsche sat nye standarder for hvor langt man kan nå i bilerne på 24 timer.
23. september 2019 kl. 06:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Hurtig opladning bliver løsningen for alle de skeptikere, der overvejer en elbil, men som ikke kan forlige sig med de lange pauser, der kan følge med tidsmæssigt for at oplade sin elbil. Det sammen med en lang rækkevidde er det den primære grund til at vælge elbilen fra. Men det har Audi sat for at modbevise med deres første bil e-tron.

20. august startede ni journalister derfor en over 1.600 kilometer lang tur fra Bledsøen i Slovenien til hollandske Amsterdam i Audi e-tron.

Der var tre Audi e-tron 55 quattro med hver tre journalister, som hver fik til opgave at køre gennem ti europæiske lande på 24 timer. Den godt 1.600 kilometer lange tur førte gennem Østrig, Italien, Liechtenstein, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Luxembourg og Belgien til Amsterdam. På etaper.

Hemmeligheden var kraftige ladestationer undervejs, så Audi e-trons litium-ion-batteri kan nå 80 procent af sin kapacitet efter knapt 30 minutter. Det er dog ikke alle ladestationer, som kan give den mængde strøm, som skal til for at muliggøre hurtigopladningen:

Alle syv ladestop på turen - i østrigske Kärnten, italienske Sydtyrol, østrigske Vorarlberg, schweiziske Kanton Zürich, tyske Breisgau, tyske Eifel og i nærheden af Liège - blev udført på lynopladningsstationer med op til 150 kW.


Porsche går amok

Et andet sted i Europa er Porsche fortsat i gang med sin Taycan, der på flere på revolutionerer elbilerne. For dem lyder de knap 1.600 kilometer ikke af meget, men den test er lavet under virkelighedstro situationer, hvor almindelige forhold gør sig gældende.

Det sammen har ikke helt været tilfældet for det team, som har kørt i den kommende Porsche Taycan.

Teamet havde fundet vej til Nardo-banen i Portugal, hvor Porsche skulle lave en stresstest skulle presse bilen til det yderste.

I alt 3.425 kilometer nåede bilen ud på i løbet af 24 timer. Det svarer til at køre fra Københavns lufthavn til Holstebro i Midtjylland 10 gange. Til gengæld var gennemsnitshastighederne også på omkring 200 km/t, mens bilen ikke var inde og lade, selv om der var op til 42 grader varmt under testen.

Og det er den god til. Porschen kan med sit 800 volt ladesystem optage strømmen hurtigere, og det betyder blandt andet, at man med den rette lader kan lade 100 km. på fire minutter.

Audi E-tron er allerede på markedet i Danmark, mens Porsche Taycan bliver kommer til Danmark senere på året. Der endnu ingen priser på sidstnævnte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce