Annonce
Motor

Fem ting du skal vide om den nye Porsche 911

Foto: Bilsektionen.dk

Den nye Porsche 911 lytter til underlaget, når du kører, kan se i mørke har flere kræfter og er hurtigere end nogensinde - what's not to love?

I dag har Porsche endelig lanceret den helt nye, ottende generation af deres legendariske 911. Men kan du ikke se forskel?

Du er ikke den eneste, især hvis du kun ser bilen forfra. Som det er kendetegnet, når der kommer en ny Porsche 911, så handler ændringerne på bilen om evolution nærmere end revolution. Derfor går vi helt tæt på bilen, så du kan se, at der vitterligt er store forskelle på den nye 911 (med modelkoden 992) i forhold til den serie, som den afløser (modelkode 991).

Foto: Bilsektionen.dk

Store ændringer i kabinen

Når man sætter sig ind i kabinen, ser man straks forskellene fra den gamle model. Det er en helt ny kabine, selv om den er genkendelig for alle Porsche-entusiaster. Mest tydeligt er en helt ny stor skærm i midterkonsollen, som er 10,9 tommer stor. Lige præcis i 911 kommer skærmen til at virke stor, fordi kabinen er intim og mærk, og selv om det er den samme skærm, som findes i Macan og Panamera, så virker den vildere i den nye 911.

Den større skærm betyder, at der er færre knapper, og at flere funktioner nu styres på skærmen. Knapperne er dog ikke helt væk: Der sidder en kompakt kontaktenhed med fem knapper, der giver direkte adgang til vigtige bilfunktioner. I midsterkonsollen sidder også en lille ny gearvælger, som kan forveksles med en moderne bilnøgle.

Også i instrumentbrættet er der tilføjet nyheder. Som altid består panelet af fem skiver, men kun det midterste, som er omdrejningstælleren og den største skive, er med gammeldags analoge visere.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Bilen lytter med

Porsche Wet Mode bliver standard på den nye generation af Porsche. Systemet styres af noget så avanceret som akustiske sensorer i fronten af bilen. Når det så lyder som om, at bilen kører i vådt underlag, så kan bilen automatisk skifte indstilling til Wet-mode, hvor den tilpasser reguleringssystemerne efter forholdene og advarer føreren.

Føreren kan så afstemme bilen på en særligt sikkerhedsoptimeret måde med et tryk på en knap eller via Mode-drejekontakten på rattet som kun fås i Sport Chrono-pakken. Bilen har ogsåen natsynsassistent med infrarødt kamera. Man kan også vælge at indstille bilen i Normal, Sport, Sport+ eller en helt individuel indstilling.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

0 til 100 på 3,4 sekunder

Den trykladede 6-cylindrede boxermotor i 911 Carrera S og 911 Carrera 4S har nu en ydelse på 450 hk.

Det er 30 hk mere end i forgængermodellen. Når det gælder accelerationen fra 0-100 km/h, ligger begge 911-modeller under 4 sek.-mærket: Den baghjulstrukne Coupé skal bruge 3,7 sekunder, og 911 Carrera 4S med firehjulstræk klarer øvelsen på 3,6 sekunder. Dermed er begge biler 0,4 sekunder hurtigere end forgængermodellerne.

Med Sport Chrono-pakken (ekstraudstyr) øges det forspring med yderligere 0,2 sek. Tophastigheden ligger på henholdsvis 308 km/h (911 Carrera S) og 306 km/h i versionen med firehjulstræk. Brændstofforbruget for 911 Carrera S er 11,2 km/l og 11,1 km/l for 911 Carrera 4S.

Med undtagelse af fronten og bagenden er hele karrosseriet nu fremstillet af aluminium.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Tungere end tidligere

Den nye 911 vejer 45 kilo mere end sin forgænger, selv om der er store dele af karrosseriet, der er lavet i ren aluminium.

Bilen nu ser nu mere strømlinet ud, selv er den rent faktisk kun er to cm. længere. Til gengæld er den 4,5 cm. bredere foran end forgængeren, og så har den fået større dæk som standard.

Foran sidder 20" dæk og bagtil er størrelsen 21", og det er det samme som vi ser på den afgående Porsche 911 GT3 RS, hvor dækkene dog er en smule bredere. De bidrager til den lidt større vægt, og det samme gør blandt andet den nye PDK-gearkasse med otte trin, som er 20 kg. tungere end forgængeren.

Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Lækker LED

Men bagpå ser vi nok også bilens mest markante designændring udadtil: Den nye LED-baglygte, som kaldes en horisontal-bar, smyger sig på tværs af bilen - det gjorde den også på den tidligere Carrera 4S fra 2013, men her er den rene linje mere gennemført.

Det giver et moderne look og er et tydeligt kendetegn. Det samme bliver den nye hækvinge, som er usynlig ved stilstand, men den bliver justerbar i to trin, alt efter hvor hurtigt, du kører.

I Danmark koster 911 Carrera S fra 2.255.890 kroner inklusiv levering, mens 911 Carrera 4S fås fra 2.410.959 kroner inklusiv levering - begge med det landespecifikke udstyr og inklusive moms.

De nye modeller kan bestilles allerede nu.

Foto: Bilsektionen.dk
Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
  • Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem