cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Nuværende direktør Michael Lumbye til venstre og næste generation Thomas Lumbye flankeret af de tre bilmærker som firmaet forhandler, Renault, Dacia og Skoda.
Foto: Foto: Flemming Karlsen

Motor

Fjerde generation under indkøring i Lumbye Biler

Også i fremtiden vil det være en Lumbye, der sidder i direktørstolen i Lumbye Biler. Michael Lumbyes søn Thomas er startet i firmaet for et halvt år siden
30. november 2018 kl. 07:00 Af Hans Jørgen Møller

Annonce

Når en af Lolland-Falsters ældste virksomheder, Lumbye Biler, om lidt over to år kan fejre 100-års fødselsdag, er det med fjerde generation af familien Lumbye godt og vel etableret i firmaet.

26-årige Thomas Lumbye er nemlig i år startet i "mesterlære" som direktør, og det er tanken, at han i en glidende overgang skal overtage efter sin far, Michael Lumbye om nogle år.

- Helt eksakt hvornår generationsskiftet er fuldført, har vi endnu ikke fastlagt. I et firma som vores, er der enorm meget viden, der skal overføres til efterfølgeren. Men jeg skal da ikke lægge skjul på, at jeg er både glad og stolt over, at min søn har valgt at efterfølge mig, siger 62-årige Michael Lumbye.

- Nu vil nogen måske tro, at jeg har presset på for at få Thomas ind i firmaet. Men det er altså ikke tilfældet. Interessen er kommet fra Thomas selv. Jeg har hele tiden sagt, at han skal gøre det, der gør ham mest glad. At det så har vist sig, at det er at føre familievirksomheden videre, er som sagt en stor tilfredsstillelse, tilføjer Michael Lumbye.

Det bekræftes til fulde af Junior, som er kommet hjem til Nykøbing efter fem superspændende år i medicinalkoncernen Novo Nordisk. Han har en akademiuddannelse og er i gang med diplomuddannelsen.

Thomas Lumbye har ikke arbejdet målrettet på at komme ind i firmaet. Men på et tidspunkt var der noget, der trak på Sydhavsøerne.

- Jeg har været utrolig glad for mine år i Novo Nordisk. Og min kæreste Maria og jeg har været glade for at bo i København, hvor vi for øvrigt stadig har en lejlighed. Men for os begge har det blandt andet været afgørende at være tæt på vores familier. Så da der åbnede sig en mulighed for at indtræde i firmaet, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle tilbage til Nykøbing, siger Thomas Lumbye.


Ikke ekstra pres

Thomas Lumbye føler det ikke som et ekstra pres, at det er hans far, der nu er hans læremester. Snarere tværtimod.

- Jeg startede medio april, og min far og jeg har allerede fundet ind i et godt samarbejde. Han er en fantastisk støtte for mig, og en god læremester. Jeg tror ikke, at han skåner mig mere, fordi jeg er hans søn. Fra dag ét har vi haft aftalt, at det er meget vigtigt at være ærlige overfor hinanden, siger Thomas Lumbye.

For at lære virksomheden at kende indefra, er den kommende direktør startet med at indskrive biler, der skal repareres på værkstedet. En slags værkførerjob, hvor han fra bunden lærer en hel masse om de biler, som Lumbye forhandler.

- Jeg føler, det er den rigtige måde at gøre det på. På den måde får jeg også en forståelse af, hvad hver enkelt medarbejders opgave består i. Jeg er sikker på, at det også vil gavne mig i fremtiden. Når vi f.eks. skal ansætte nye medarbejdere, så ved jeg, hvad det er for kvaliteter vi søger hos den enkelte.

- Det er også her jeg kan se, at vores værdier i firmaet fungerer. At vi beskæftiger folk med hjertet på det rette sted.

Og hvad er så Lumbye Bilers værdier?

- Det er kvalitet, troværdighed og kundetilfredshed. Det er det, vi bliver vurderet på. Og det er det, vi hele tiden skal holde os for øje, siger Thomas Lumbye.


Ingen hastværk

Hvornår generationsskiftet er på plads, vil hverken Michael eller Thomas Lumbye give et bud på. Men begge er enige om, at det ligger nogle år ud i fremtiden.

- I første omgang glæder jeg mig til at gå fra 55 timer til 45 timer om ugen, siger Michael Lumbye med et stort smil, og tilføjer:

- Jeg vil jo nok blive ved med at komme i firmaet i det omfang, Thomas har brug for det. Det tror jeg ikke, jeg sådan uden videre kan droppe. Jeg hører jo til de heldige, hvis arbejde også er deres hobby.

Thomas Lumbye er en anelse mere konkret, når han siger:

- Måske når jeg bliver omkring 30 år. Men det har ingen hastværk. Jeg kender værdien af erfaringer. I den læreproces, som jeg er inde i, er der så mange gode ting, jeg kan tage med. Der er en grund til, at vi har en sund forretning, betoner han.

Mange ting har Thomas dog allerede overtaget.

Thomas er for eksempel blevet primus motor for os i brugen af de nye sociale medier. Han har strømlinet og effektiviseret driften på værkstedet og har mange andre gode ideer, der skal gennemføres som led i fremtidssikringen af Lumbye Biler, siger Michael Lumbye.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce