cookie-og-privatlivspolitik
Kia e Niro
Kia e Niro
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Flere køber el-biler

Salget af el-biler er fordoblet i forhold til sidste år.
08. november 2018 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

I september var der 185 nye elbiler, som fik nummerplader på. Dermed er antallet oppe på 930 solgte elbiler - og det er en fordobling i forhold til sidste år, men desværre stadig en begrænset mængde. Importørerne melder dog om en stigende interesse for elbiler og langt de de fleste bilproducenter har planer om et langt større udbud af el-modeller i de kommende år. Alene for næste år, er der planer om en fordobling af de nuværende 8-10 elbilmodeller.

- Det er naturligvis en god nyhed, at der sælges flere elbiler i år. Den udvikling må og skal fortsættes. Men det kan den kun, hvis der fra politisk hold sikres langsigtede og stabile rammevilkår, som giver både forbrugerne den tryghed og tillid, der skal til for at ændre vante vaner og branchen stabilitet og tid til, at de kan investere i teknologien. Derfor mener vi også, at regeringens klimaplan er endnu en kortsigtet plan for elbilerne, hvorfor vi gerne bidrager med langsigtede løsninger til en kommende kommission, uddyber direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

For de populære plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, blev antallet af solgte biler blot 124 i september og samlet for året, er der kommet 2.674 nye plug-in hybridbiler ud på vejene.

Sammenlignet med hele sidste års salg på 621, er det dog en markant vækst af disse miljørigtige biler på det danske marked.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce