cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Flere vil købe "grønne" biler i fremtiden

Regeringen vil sige farvel til benzin- og dieselbiler, men er forbrugerne klar til udviklingen? Ja, pa nogle punkter ser det ud til, at vi er pa vej mod en "grønnere" bilpark.
27. februar 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

I en ny undersøgelse svarer i alt 31,5 procent - altså næsten hver tredje - at det er enten sandsynligt eller meget sandsynligt, at deres næste bil bliver en "grøn" bil.

Men betyder det så, at vi er på vej til en "grønnere" bilpark i fremtiden? Det er der meget, der tyder på, og ifølge den undersøgelse fra Santander Consumer Bank, som tallene er baseret på, hvor forbrugerne ser ud til at tage godt imod udviklingen.

Salgstallene for nybilssalget for 2018 indikerer da også, at vi måske kan være på vej mod en grønnere bilpark.

I hvert fald blev der i 2018 solgt dobbelt så mange nye elbiler i forhold til året før. Det er dog stadigvæk ikke prangende tal. Hvis man tæller antallet af både solgte plugin-hybrider og rene elbiler sammen, steg antallet fra et samlet salg på 1.317 i 2017 til 4.671 i hele 2018.

Det viser dog en tendens, og de store bilgiganter konkurrerer i disse år om at lancere de største og mest vidtrækkende planer for at gøre bilverdenen grønnere, mens landets ledende politikere præsenterer visioner om, at der fra år 2030 ikke længere skal sælges nye benzin- eller dieselbiler herhjemme.


Unge mest klar

I undersøgelsen, som er lavet af YouGov på vegne af Santander Consumer Bank, har 47,1 procent svaret, at de i nogen grad, i høj grad eller i meget høj grad vil være villig til at bruge flere penge på en miljøvenlig bil i forhold til en mere konventionel bil.

38 procent svarer derimod, at de slet ikke eller i mindre grad vil gå i den retning. Undersøgelsens resultater viser dog, at bevidstheden om "grønne" biler, som enten er en elbil, hybridbil, plug-in-hybrid eller brintbil, fylder tankerne hos bilkøberne.

- Der er et udpræget ønske fra den enkelte forbruger om at kunne bidrage positivt til at kunne reducere CO2-udledningen, siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank auto.

Det især er de unge, der er klar på en grønnere bilpark. Blandt de 18-29-årige svarer i alt 30 procent, at de i høj grad eller i meget høj grad vil være villig til at bruge flere penge på en "grøn" bil frem for en mere traditionel bil.

- De unge er meget bevidste om, hvad de kigger frem mod. De har en stor interesse i det, fordi de skal leve længere tid her på planeten, siger Carsten Levin, biløkonom hos Santander Consumer Bank.

For de 30-39-årige er det samlede antal 20 pct., mens det for de 40-49-årige er otte pct., 12 pct. for de 50-59-årige og ni pct. for de +60-årige.

Blandt de +60-årige svarer 20 pct. omvendt, at de slet ikke vil være villig til at bruge flere penge på en "grøn" bil.

Mange venter, at 2019 bliver året hvor elbilerne for alvor får deres gennembrud i Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54