cookie-og-privatlivspolitik

6

Billeder


Motor

Folkelig elbil fra Fiat

Konceptbilen Fiat Concept Centoventi er en elbil til folket, som man selv kan forme, farve og udbygge som man vil længe efter at bilen er bestilt, leveret og kørt i.
31. marts 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Der skal nok være en del, som drømmer om muligheden for at tilpasse interiøret, vælge tilbehør, farver og udseende og justere bilens rummelighed, så den passer lige præcis til ens eget daglige behov eller humør. Hvis du er en af dem, så er svaret på dine biobøner blevet hørt med konceptbilen Fiat Concept Centoventi (120).


Og så er det endda en elbil

Med en rækkevidde på op til 500 kilometer og et udvendigt design, der kan individualiseres til et utal af kombinationer, kan man med andre ord skabe sin helt egen unikke bil. og det er Fiats tanke om, hvordan den italienske producents forestiller sig at eldrevet massetransport skal forme i en nær fremtid.

For Fiat har målet været at fremstille en økonomisk tilgængelig elbil for den brede befolkning.

Derfor vil Fiat Concept Centoventi blive overordentligt prisvenlige trods den eldrevne løsning, og den skal være en af de få elbiler, som med en modulopbygget batteripakke kan tilpasses både før og efter, man har erhvervet bilen, men som også nemt hjemme fra carporten kan opgraderes med et ekstra batteri til de ture, der er ekstra lange.


Masser af muligheder

Fiat Concept Centoventi er grundlæggende en bil, som der skal bygges og tilpasses den enkelte kundes smag og behov.

Faktisk vil bilen kun blive produceret i en grundudgave, som dog kan personliggøres og hjemme fra carporten kan man derfor blandt andet vælge mellem fire forskellige tagløsninger, såsom tagrægling, foldetag, tagboks eller glastag, samt fire forskellige farver til henholdsvis kofanger, hjuldæksler og ydre indpakningsfolie.

Dermed kan man opdatere køretøjet med maksimal frihed og fantasi, når det kommer til valg af farver, indretningskonfiguration, tagkonfiguration, infotainment-system og endda batterilevetid, og faktisk kan man ændre bilen lige så ofte, man ønsker.

Der fås 120 forskellige dele til bilen. Blot seks af disse skal monteres af fabrikken, mens de resterende 114 dele kan bestilles og monteres af kunden selv. Delene tæller alt fra lydsystem, instrumentbræt, døropbevaringsrum, sædepuder osv. Desuden kan udvalgt tilbehør, som for eksempel en kopholder eller en dokumentholder, faktisk printes ved hjælp af en 3D-printer for efterfølgende at blive monteret.

Som standard kommer bilen med et fabriksmonteret batteri med en rækkevidde på 100 km. Hvis der er behov for en længere rækkevidde, kan man købe eller leje op til tre ekstra batterier, der hver forlænger rækkevidden med hver 100 kilometer på samme måde som batteriet på en moderne elcykel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce