cookie-og-privatlivspolitik
Ford Ranger Raptor

6

Billeder

Ford Ranger Raptor
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Fords nye pickup er klar til bad-ass eventyr

I USA-sammenhænge er den lille, men herhjemme bliver Ford Ranger Raptor en brutal maskine, som blandt andet er klar til at køre offroad i ren rallystil.
12. maj 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Vi har tidigere skrevet om de mest populære biler i USA. Her er Ford F-150 den suverænt mest solgte. Alligevel kan man ikke få den i Danmark, men måske er der alligevel håb for alle, som ønsker sig en pick-up-truck, og som går efter mere end en brugt Toyota Hi-Lux, som har kørt 500.000 kilometer et sted i Nordafrika.

Nu sætter Ford Danmark nemlig deres Ford Ranger Raptor til salg i Danmark. Når der står Raptor efter en af Fords pickups, så er det en model, der kan lidt ekstra. Det er også tilfældet med Ranger, som Ford selv kalder for den ultimative bil til den eventyrlystne, der er klar til at tackle ethvert terræn.


Fint moment

Selv om vi ikke er vant til at se pickups herhjemme er Ranger faktisk den sælgende pickup i Europa nogensinde. Ford har i første kvartal af 2019 solgt 13.600 Rangers - en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I Danmark bliver den introduceret i september 2019 med en biturboversion af Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med 213 hk og 500 Nm moment samt Fords helt nye 10-trins automatiske gearkasse, som den har tilfælles med den større, voldsomme og mere maskuline Ford F-150 Raptor.


Klar til udfordringer

Ranger Raptor er udstyret med rallyinspireret og meget kraftige FOX- motorsports-støddæmpere, der er specielt udviklet til at udfordre frygtindgydende terræn ved høje hastigheder. Det understreges i et af de seks køreindstillinger, man kan skifte mellem. kan du vælge mellem seks forskellige Drive Mode-køreindstillinger.

En af dem hedder Baja, og det er ikke en indstilling, du finder på enhver anden Ford. Med køreindstillingen i Baja, kan du nemlig køre højhastigheds-offroading a la det gamle Paris-Dakar Rally, som stadig er en af de mest udfordrende for en bil. Også indstillingen "Rock Mode" viser, at bilen også er sat op til lavhastighedsområder med sten, hvor kontrol over bilen er vigtig.


Tung last

Ud over Rangers normale beskyttelsespaneler under motoren er den nye Ranger Raptor også udstyret med en 2,3 mm tyk plade af højstyrkestål, der beskytter bilen under kørsel i hårdt terræn og er over 60 procent tykkere end de standardiserede beskyttelsespaneler.

Samtidig forbliver den nye Ranger Raptor en sand arbejdshest: Anhængervægten er 2.500 kilo, mens ladet måler 1560 x 1575 mm med en bagklap, som understøttes af Lift Assist Tailgate, der gør den 66 procent lettere at lukke. Dertil følger to bugseringsøjer både for- og bagtil, der kan trække henholdsvis op til 4.635 og 3.863 kilo.

Ford Ranger Raptor forventes lanceret i Danmark september 2019 med en pris på 373.400 kroner eksklusiv moms og 452.540 kroner inklusiv moms.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce