cookie-og-privatlivspolitik
Kør fornuftigt og spar penge på brændstoffet.
Kør fornuftigt og spar penge på brændstoffet.
Foto: PR

Motor

Gode råd til at spare på brændstoffet

Fem tip til at spare brændstof.
18. januar 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Den tiltagende krise i Mellemøsten vil banke prisen på råolie op og gøre det dyrere at være pendler eller bilejer også i Danmark.

Men du kan selv gøre dit til, at udgifterne til brændstof ikke løber løbsk. Og som sidegevinst reducere din bils CO2-udslip.

Her er fem gode tips:

1. Hvis du sænker farten en smule, vil du også sænke motorens omdrejninger, hvilke giver en bedre brændstoføkonomi. Hvis du blot sænker farten med to til fire km/t, i forhold til den hastighed du normalt kører, så vil det ikke påvirke din rejsetid betydeligt, men du vil derimod, opleve at din bil køre længere på literen.

2. Ved at holde en konstant fart hvor du undgår unødvendig acceleration, vil du kunne spare en hel del på brændstofforbruget. Hvis du har en fartpilot, er det nemt at holde en konstant fart, som vil spare dig for mange penge. Men hvis du har en bil, hvor der ikke er monteret en fartpilot, så kan det være svært at holde en stabil fart. I nogle tilfælde kan det være en god ide at få eftermonteret en fartpilot i din bil da besparelsen på brændstof, på længere sigt vil være større end udgifterne til at få eftermonteret en fartpilot.

3. Hvis du holder godt øje med trafikken, så vil du nemt kunne minimere brugen af bilens bremser. Du bør gøre alt for at undgå de helt hårde opbremsninger, da det er dem, der går mest ud over brændstoføkonomien. Et godt råd til at bremse bilen på en økonomisk måde, er at bruge motorbremsen til at sænke bilens fart så meget som muligt. Fx hvis du er på vej imod en rundkørsel eller vejkryds, så bør du slippe speederen i god tid og beholde bilen i gear, imens du triller hen mod rundkørslen eller vejkrydset, på den måde vil du bruge motorbremsen til at sænke farten. Dette råd vil både spare dig for penge på brændstof men også forlænge levetiden på dine bremser.

4. Et for lavt eller højt dæktryk er ikke blot farligt, men det øger også bilens brændstofforbrug, og slider mere på bilens dæk. Hvis dæktrykket ikke er korrekt, kan det koste helt op til to-tre pct. mere i brændstof. Hvis dit dæktryk er for højt, minimere du også dækkets kontaktoverflade med vejen, hvilke giver mindre vejgreb.

5. En sund og vedligeholdt motor kører længere på en liter brændstof, end en bil der ikke får udført service indenfor serviceintervallerne. Overbelastet luftfilter, slidte tændrør, tilstoppede brændstofinjektorer, dårlig olie, er alle nogle ting, der giver en dårlig brændstoføkonomi, og reducere levetiden på din motor. De penge du bruger på at overholde bilens servicebog, er hurtigt tjent hjem ved en bedre brændstoføkonomi og færre værkstedsregninger.

God tur!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce