Annonce
Motor

Her er fremtidens design fra Opel

Opel GT X Experimental viser fremtidens Opel design, men navnet er inspireret af den første Opel konceptbil fra begyndelsen af 1960'erne, der senere blev til den berømte GT sportsvogn. Foto: Opel

Med den nye GT X Experimental konceptbil åbner Opel døren på klem til mærkets designudvikling i fremtiden. Bilen er en 5 dørs kompakt SUV drevet frem af en lille elmotor.

GT X Experimental er navnet på en ny konceptbil fra Opel, der viser vejen for designudviklingen af fremtidens biler fra Opel. Der er tale om enkle linjer og hvad Opel selv kalder for ''visuel detox''.

Bilen er en SUV type med 5 døre, elmotor, totallængde som en Opel Corsa og en akselafstand på 262 cm - omtrent som en Crossland X. GT X Experimental giver et billede på, hvordan Opels biler kommer til at se ud fra midten af det næste årti.

Normalt bliver konceptbilerne vist på biludstillinger, men flere og flere producenter dropper de store dyre udstillinger.

SUV segmentet vokser kraftig i disse år og vil også i fremtiden være en populær biltype, forventer man hos Opel. Helt op til 40 procent af alle solgte Opel vil i 2021 være SUV typer. Derfor skal den biltype i endnu højere grad være effektiv og økonomisk.

GT X Experimental er en letvægtskonstruktion med fuld elektrisk drift og en ydelse på 50 kW - cirka 68 hk. Batteriet er næste generations litium-ion batteri med induktionsladning.

Bilen er delvis selvkørende - den er på trin tre af de fem trin for selvkørende biler. I praksis kan den styre og bremse selv, men er ikke 100 procent selvkørende i alle situationer og er derfor udstyret med et rat, som chaufføren skal bruge i visse situationer.

Opel GT X Experimental er på størrelse med den nuværende Opel Crossland med en afstand mellem akslerne på 262 cm. Foto: Opel

Ændret formsprog

Bilen introducerer et nyt designsprog for Opel med et såkaldt Opel Vizor design, der omfatter alle de teknologiske dele af fronten og Opel blitzen.

Det nye Opel Vizor bliver et kendetegn ved alle Opel modeller senere i løbet af 2020'erne. Bagdørene er hængslet bagtil for optimal adgang til bagsædet, og alle døre åbner 90 grader.

Panoramataget når helt tilbage til bagsæderne, så bilen giver fornemmelsen af åbenhed og rummelighed. Sidespejlene er erstattet af kameraer, hvilket er en teknologi, som de fleste producenter er på nippet til at introducere.

Blandt de første er Audi, men vi har også set teknikken i Hyundais kommende brintbil, der hedder Nexo.

  • Opel GT X Experimental viser fremtidens Opel design, men navnet er inspireret af den første Opel konceptbil fra begyndelsen af 1960'erne, der senere blev til den berømte GT sportsvogn. Foto: Opel
  • Opel GT X Experimental er på størrelse med den nuværende Opel Crossland med en afstand mellem akslerne på 262 cm. Foto: Opel
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget