cookie-og-privatlivspolitik
Importerede brugte luksusbiler betyder større forurening.
Foto: PR

Motor

Import af dyre luksusbiler under lup

Der er store penge at tjene ved at købe en brugt en dyr brugt bil i Tyskland i stedet for en ny i Danmark.
28. september 2020 kl. 06:23 Af Steen Nielsen

Annonce

Det er muligheden for at få fat i en større bil med masser af ekstraudstyr, der får danskerne til at kigge mod især Tyskland.

Flere end 22.000 store brugte biler, som de færreste har råd til fra ny, kommer hvert år ind i landet.

Bilerne er ofte mellem tre og fire år gamle, og det betyder, at de er væsentlig billigere at indregistrere og væsentligt mere forurenende, end hvis de kom til Danmark som nye.

Det er primært større biler i stor-, luksus- og premiumklassen, der bliver hentet til landet.

65 procent af de importerede biler fra udlandet hører til en af de tre klasser, mens de store biler til sammenligning kun udgør 13,2 procent af de nye biler, der sidste år blev indregistreret i Danmark.

- Den værdibaseret indretning af vores registreringsafgift gør, at det er meget fordelagtigt at importere en brugt bil fra udlandet, men det er et problem for både miljøet og statskassen. Politikerne har med de kommende forhandlinger, om nye afgifter, muligheden for at lave løbende afgifter frem for en høj registreringsafgift. Derved kan vi sikre, at denne import ikke sker, siger administerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

Hvis regeringen skal nå sit klimamål om 70 procent reduktion af Danmarks CO2-udledning i 2030, så skal der politisk handling til nu, mener De Danske Bilimportører.

- Hvis politikerne i løbet af efteråret forhandler en aftale hjem om nye registreringsafgifter, der går med en teknisk baseret afgift, hvor bilisterne skal betale for blandt andet bilens CO2-udledning og energieffektivitet, så vil det være langt mere fordelagtigt for både forbrugere, virksomheder og staten, at købe den fra ny her i Danmark, tilføjer Mads Rørvig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce