cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Jaguars 3D-teknologi styrker sikkerheden

Jaguar Land Rover er i gang med at udvikle en ny 3D-teknologi, som skal gøre fremtidens head-up display langt mere aktiv.
29. august 2019 kl. 06:32 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Er det farligt, at der kommer til at være langt flere informationer på de kommende generationers head-up display?

Nej, ikke hvis du spørger Jaguar Land Rover, som er er godt i gang med at udvikle den kommende generation af head-up teknologi, som kan vise langt flere og mere avancerede oplysninger foran føreren på forruden. Den avancerede teknologi skal være med til at forbedre reaktionstider for blandt andet forhindringer og farer betydeligt.

Det vil især være relevant i ekstremt dårligt vejr eller under ringe lysforhold, hvor den nye 3D oplevelse - også kaldet augmented reality - nærmest levendegør vejen foran dig på forruden i realtid med information om vejens forløb, hastighedsbegrænsninger, navigationsanvisninger med mere.

Men det kommer jo kun chaufføren til gode. Derfor arbejder Jaguar Land Rover også på at give passagerer mulighed for at streame 3D-film direkte fra deres sæder som en del af en delt, autonom fremtid.


Du vælger selv

Hvordan det? Jo, scannere, som følger passagerernes hoved- og øjenbevægelser, følger brugerens position for at sikre, at de kan se 3D-billeder uden behov for individuelle skærme eller de irriterende 3D-briller, der bæres på biografen.

I det hele taget skal fremtidens 3D-skærme tilbyde brugerne et virtuelt personligt rum og give passagererne mulighed for uafhængigt at vælge deres egen infotainment.

Alle passagerer vil dermed, uafhængigt af hinanden, være i stand til at se det, de selv vælger - uanset om det er rejsedetaljer, seværdigheder eller film - og optimeret til den plads, de sidder ved.

Den kommende generations head-up display-forskning er en del af udviklingen i Jaguar Land Rovers "Smart Cabin" vision, hvor man vil anvende nye teknologier til at skabe forbedrede sikkerheds-, underholdnings- og komfortfunktioner som del af en mere automatiseret fremtid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce