Annonce
Motor

Jeep Renegade - jowww, deeeet...

Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk

Jeep Renegade har det en smule svært i en samlet test, men den tager kraftigt revanche på ét punkt, hvor andre biler blegner

Jeep har altid været lidt kult. Faktisk har den været rigtig kult. Men de er også for store til Danmark og Europa, og derfor findes modellen Renegade, som er lavet på baggrund af et ejendommeligt samarbejde mellem ultraitalienske Fiat og ærkeamerikanske Jeep.

Det er blevet til en forhjulstrukket bil, som udenpå har en pokkers masse tilfælles med de gamle Jeeps, som amerikanerne brugte i en række krige. Indeni har den dog mere til fælles med den Fiat 500 X, som den deler platform med. Og motorer. Jeep Renegade kommer med to benzinmotorer: En 1,0 med 120 hk og en 1,3 med 150 hk. som altid kommer med en dobbeltkoblingsgearkasse. Begge motorer har turbo og direkte indsprøjtning, og vi har prøvekørt sidstnævnte udgave. Men lige nu er en der også en hybridudgave på vej.

Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk

Hvad er nyt?

Renegade er ganske veludstyret. Og det er jo heldigt, når den kun kommer i én udstyrsvariant, som ironisk nok hedder Limited - begrænset på engelsk. Men med det får man to-zone klimaanlæg, skiltegenkendelse med fartbegrænser, DAB-radio, ratvarme, parkeringssensor for og bag og adaptiv fartpilot med mere. Det er ganske glimrende.

Infotainmentsystemet fungerer på det jævne, og med en relativt lille skærm på syv tommer er systemet hverken rigtig godt eller irriterende. Det samme går igen for interiøret i kabinen. Det fungerer, hverken mere eller mindre.

På bagsædet er der overraskende god plads til voksne, for kabinen er mere rummelig, end den ser ud udefra. Benpladsen er helt ok, men man sidder meget ret op på bagsædet.

Det store salgsargument for Renegade er dog, at det er bil, som man kan ændre hele bilens udseende. Man kan simpelthen pille bilens to soltag helt af, og derved har man faktisk er helt åben sommerbil, og det klares i en let håndevending. Systemet kaldes for MyRoof. De to tagplader, som man piller af kan man lægge i bagagerummet. På den måde vinder Jeepen noget af den ellers tabte personlighed tilbage. Det er ganske fedt, og det ville have været sjovt at teste det en varm sommeruge ved Klitmøller, hvor bilen havde været et perfekt match.

Jeep Renegade

1.3 4-cylindret
150 HK ved 5.500 omdrejninger
270 nm ved 1850 omdrejninger
6-trins DCT dobbeltkoblingsgearkasse, 4x2
Topfart 196 km/t
0-100 km/t på 9,4 sekunder
Brændstoføkonomi ved blandet kørsel NEDC-2 15,6 km/l - 144 gr CO2
Anhængervægt med/uden 1450/600 kilo
Trailhawk
Køreklar vægt: 1.320 kilo
Længde/bredde/højde: 423/180/166 centimeter
Pris: Jeep Renegade fås fra kr. 276.010 kroner
Ugens testbil koster fra 311.010 kroner (eksklusiv ekstraudstyr)

Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk
Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal jeg købe den?

Jeep Renegade er dog en bil, som skiller vandene. Nogle synes den er virkelig pæn, mens andre synes, at den er håbløst grim. Det er fordi, den lægger sig mellem to stole.

Som Jeep burde den være hårdfør og firehjulstrukket, men denne udgave er blevet overpyntet, så den ser ud som noget, den ikke er. For reelt er der tale om en amerikansk udgave af en Fiat 500 X, og den bygges da også i italien, ligesom det italienske militære politi bruger den som patruljevogn.

Jeg tænker lidt på en bodybuilder med løst tøj på, som man efterfølgende opdager bare er buttet. Den ser stærk ud, men er ikke stærk. Den er ikke engang specielt kraftfuld. Ugen før testen med denne Renegade, kørte vi i en Ford Focus, som ligeledes havde 150 hk. Det var en anderledes potent omgang, og det skuffede lidt, at der ikke var mere skub i Renegade. Det kan have noget at gøre med dobbeltkoblingsgearkassen, som føles virkelig gammeldags og meget langsom.

Køreegenskaberne håber vi også, at de italienske Carabinieri får mere ud af, end vi gjorde. Vi oplevede et tungt og ikke særlig præcist styretøj i en bil, der også kom til at føles for tung og usofistikeret i undervognen. Rundt i svingene dykker næsen nedad og nærmest modarbejder kørslen, og hvis man er til udfordrende og frisk kørsel, er Renegade ikke noget for dig. Det er den ikke bygget til. I hverdagskørsel er den komfortabel og bliver ikke for blød og svampet, men underholdende kan den ikke ligefrem kaldes.

Omvendt er bilen ganske veludstyret, og det er virkelig lækkert i hverdagen. Det gør den helt store forskel, og med de fede tagdele, som kan pilles af, bliver bilen unik. Jeg er sikker på, at børnene ville have en fest på bagsædet i en Jeep Renegade .

  • Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk
  • Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk
  • Jeep Renegade Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem