cookie-og-privatlivspolitik
Jeep Wayout

12

Billeder

Jeep Wayout
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Jeep viser seks biler, vi gerne vil have fat i

Firehjulstrækkere er i den grad en ting, vi forbinder med Jeep. Nu viser de seks fede koncepter, der virkelig viser, hvor forskellige og køretøjer, de kan lave (når de gider)
20. april 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Jeep har en lang og traditionel forhistorie med at lave fede firehjulstrækkere. Og der findes også talrige specialudgaver, som kan udfordre alt der hedder terræn. Blandt andet denne fantastiske vogn, vi spottede i nærum for et par uger siden.

Nu er Jeep dog tilbage med seks af deres egne, vilde terrængående biler, som der nok skal være masser af fans til, men kun få eller ingen muligheder for at købe i første omgang. Vi Kigger tættere på de seks, Wayout, Faltabill. Five-Quarter, J6, JT Scrambler og den sidste med det passende navn Gladiator Gravity. Mindre kan vel ikke gøre det.


Jeep Wayout

Denne Jeep er ikke bare en offroader. Det er en ægte Overlander. Hvis du ikke kender konceptet overlanding, så er det en slags betegnelse for ekstreme rejser, hvor turen i sig selv også er en del af oplevelsen. De foregår ofte i fjerntliggende og svært tilgængelige områder. Og det er netop det, som Wayout er bygget til. Den er perfekt til de eventyrsøgende, som går efter oplevelser langt fra alfarvej. til det får de en bil, der er udstyret med stiger, så man kan komme op på toppen af bilens tag, hvor der er et telt, man kan overnatte i to stk af gangen uden problemer.

Samtidigt er den udstyret med en stor markise, så der er mulighed for at sidde i tørvejr og man kan lave et bål, når dagen er ved at gå på hæld.

Naturligvis er bilen også bygget til at kunne køre gennem dybt vand, ligesom bilen er udstyret med 37 tommer terrændæk. Det manglede da også bare.

Motoren er en 3,6 V6'er, som kommer med en ottetrins gearkasse - meget mere ved vi ikke om mekanikken under motorhjelmen.


Jeep Flatbill

Flatbill er lavet lavet med tanker på en ægte ørkenlivsstil. Egentligt er den "bare" en ombygning af den nye Jeep Gladiator, og bilen er så blevet krydret med nogle af de ekstremer, man får fra motocrosskulturen. Resultatet er højtråbende og råt og det perfekte legetøj til samleren.

På grund af inspirationen fra motocross er bilen da også spm bygget til at transportere de tohjulede crossere, men bilen kan også følge med, når man skal på muddereventyr langt væk fra asfaltens bekvemmeligheder. Og derfor følger der da også et par af de terrængående motorcykler med på ladet. Man kan fjerne ladet, og så er plads til et par ramper.

Bilen har derfor også speciallavet affjedring der sammen med 40 tommer hjul skal overkomme enhver forhindring. Igen er det en 3,6 V6'er, som kommer med en ottetrins gearkasse.


Jeep M-715 Five-Quarter

Jeep har en lang tradition for at hylde sine tidligere modeller. Således er bilen med det lange navn M-715 Five-Quarter og en såkaldt Resto-Mod. Navnet siger faktisk det hele, hvis man kender Jeeps historie.

Five-Quarter er en hilsen til de gamle truck fra Jeep, som vejede 1,25 tons. Eller fem kvarte tons. Det var især militærbilen M-175 fra 1968, som har inspireret til denne bil. Bilen er derfor genfødt med nyt chassis, ny gearkasse og transportmuligheder.

Udenfor er dele af bilens metaldele erstattet af kulfiber, og så er der nu et langt lad, i specialfremstillet aluminium. Desuden er det en softtop, så taget kan fjernes og pakkes sammen, og det er kun med til at forstærke truckens unikke profil som specialkøretøj.

Alle lygter er nu naturligvis også LED, og også her får du 40 tommer dæk til bilen. I denne Jeep M-715 Five-Quarter får du power fra en 6.2-liter trykladet "Hellcrate" HEMI V8'er, som giver mere en which 700 hk under motorhjelmen. Ja tak.


Jeep J6

Denne Jeep ligner faktisk en almindelig Jeep Gladiator, der bare har fået en makeover. Dog det er reelt også bare det, der er sket. Bilen her er nemlig modereret med dele fra Mopar, som er Fiat og Chrysler-koncernens reserve- og originale ekstradele til bilerne.

Arven er inspireret fra et samarbejde i 1978 om en Jeep Honcho, og sammen med et lad der er lidt større end det, man normalt ser på Gladiator, 37 tommer dæk og kraftige LED-lygter kunne bilen sagtens ligne noget, der var klar til produktion.

Ligesom i nogle udgaver af Gladiator er taget en hardtop, som kan pilles af. J6 har også en 3,6 l. V6.


Jeep JT Scrambler

Vi har allerede haft en hyldest til 60'erne og 70'erne. Nu er turen kommet til 80'erne. Det er med JT Scrambler, som da også lyder som en afdanket men stadigvæk skarp 80'er-detektiv.

Den er da også baseret på CJ Scrambler, som er et stort samlerikon og ganske populær i især surferkredse. Denne udgave har præcis de samme orange og brune farver, som den tidligt firser inspirerede Jeep, den hylder. Bilen er derfor også, naturligvis, fyldt med detaljer i brunt. For eksempel brune lædersæder og brunt instrumentbord med orange syninger.

Også denne bil har et lad og en to tommer tyk rullebar, som også giver mulighed for at surre sin bagage fast.

Også denne bil er baseret på Jeep Gladiator Rubicon, og Scrambler har også trukket på Mopar brandet Jeep Performance Parts linie, og det inkluderer fire store og ekstremt lysstærke LED-lys oven på rullebaren. Der er 17 tommer fælge med bronzemaling, og de er beklædt med 37 tommer dæk. Igen ser vi 3,6 V6'eren.


Jeep Gladiator Gravity

Gladiator Gravity er en hyldest til klatrere. Den har en umiskendeligt orange og på ladet er der masser af plads til klatreudstyr som karabinhager, hjelme og reb. Desuden er bilen udstyret med ekstra skuffer, og opbevaringsplads.

Dørene er ikke rigtigt døre med stålrør, som er bøjet til en dørlignende form som ikke ligner meget andet i bilverdenen. Og tag er der ikke noget af i denne, rå udgave af en Jeep. Igen ser vi 17 tommer fælge, og dækkene er 35 tommer i denne omgang.

Motoren er opgraderet med intercooler og udstødning, som giver ekstra hk i motoren. Men hvor mange ved vi ikke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce