cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Kæmper går sammen om el-samarbejde

Volkswagen og Ford skal fremover samarbejde om at styrke teknologi inden for elektrificering og selvkørende biler.
06. september 2019 kl. 06:17 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Tidligere i år indgik Volkswagen AG og Ford Motor Company en alliance, der i første omgang omfattede udviklingen af varevogne og mellemstore pickup-biler. Nu udvides samarbejdet til at også at omfatte store fælles investeringer i teknologier indenfor selvkørende biler, og Ford planlægger også at udvikle og producere en elbil baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform.

Investeringen er på knap 50 mia. kr. i virsomheden Argo AI, der udvikler teknologi-platforme til selvkørende køretøjer. Med alliancen får begge bilproducenter mulighed for uafhængig af hinanden at integrere Argo AI's teknologier.

Ford vil bruge Volkswagens elektriske arkitektur og Modular Electric Toolkit (MEB) til at udvikle og producere mindst en elbil fra 2023. Ford kan derved mere effektivt opfylde sit løfte om at levere progressive personbiler, mens man drager fordel af Volkswagens størrelse på dette felt.


Stor investering

Volkswagen har siden starten i 2016 investeret cirka 50 milliarder kroner i udviklingen af MEB-platformen, og Ford bliver det første bilmærke udenfor Volkswagen Group, der får adgang til denne platform.

Begge selskaber vil forsætte med at finde nye områder, hvor de kan samarbejde omkring elbiler og på den måde accelerere en overgang til mobilitet, der er både bæredygtig og økonomisk attraktiv.

Ford vil udvikle og producere en mellemstor pickup og større varevogne for begge selskaber, mens Volkswagen vil udvikle og producere en kompakt city-van.

Den globale Volkswagen-Ford-alliance - der ikke indebærer en fusion - forventes at skabe markante årlige effektiviseringer for begge selskaber.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce