cookie-og-privatlivspolitik

4

Billeder


Motor

Kamiq er navnet på Skodas nye SUV

Den nye kompakte SUV fra Skoda med navnet Kamiq får masser af plads, hvis man skal tro på rygterne.
14. februar 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Skoda er gået SUV-amok: Først kom Kodiaq. Så kom Karoq. Og nu kommer Kamiq, som bliver lillebror i feltet af SUVer fra tjekkerne.

Skodas kommende lille SUV har fået sit navn, og inden udgangen af året kommer vi også til at se den på gaden. Skoda har ikke været beskedne, da de valgte navnet til bilen. Ordet "Kamiq" stammer nemlig fra inuitterne i Canada og Grønland og beskriver noget, som passer perfekt i enhver situation. Det passer belejligt nok til traditionen om, at Skodas nuværende SUV'er har navne, som starter med "K" og slutter med "Q'2.

Nogle få, som er virklig opdaterede på deres Skodaer vil dog sige, at der faktisk allerede findes en Skoda, som bærer Karoq-betegnelsen. Det er også rigtigt, men det er en bil, der er bygget udelukkende til Kina, hvor den da også bliver bygget. Den kommende Skoda Kamiq blive en helt ny model, som er bygget til det europæiske marked.

Den helt nye model har et crossover-design og er sjovt nok lige som alle andre SUVer i verden "skabt til en aktiv livstil".


Tæt på konceptmodel

Kamiq får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève 5.-17. marts. Dermed får den verdenspremiere ét år efter, at konceptbilen Skoda Vision X (se også billeder af bilen i grønt) blev præsenteret på samme biludstilling.

Vision X siger en del om størrelsen og designet på Kamiq, der ligesom Karoq og den kommende SCALA, bliver baseret på VW-koncernens allermindste platform MQB A0, og den bliver strukket så meget, som det er muligt.

Det betyder, at Kamiq trods sit kompakte design vil få masser af plads, de nyeste assistentsystemer og spændende Simply Clever-løsninger. Dermed får bilen angiveligt en akselafstand på 2,64 meter, og det er faktisk længere end VW T-Roc, som ellers er i klassen over Karoq. Dermed kan kommende kunder fryde sig over masser af kabineplads, hvis akselafstanden også smitter af i kabinen.

Lillebroren til Kodiaq og Karoq får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève 5.-17. marts.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54