cookie-og-privatlivspolitik
Land Rover Defender hæver sig 15 centimeter når man kører i vand, som man vil kunne forcere 90 centimeters vanddybde.

7

Billeder

Land Rover Defender hæver sig 15 centimeter, når man kører i vand. Man vil kunne forcere 90 centimeters vanddybde.
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Kongen af firehjulstræk er klar til det 21. århundrede

Efter syv års hårdt arbejde blev Land Rover Defender vist for første gang offentligt på den internationale biludstilling i Frankfurt - og den ser ud til at leve op til hypen.
19. september 2019 kl. 06:31 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Land Rover har længe vidst, at de skulle erstatte den ellers Legendariske Land Rover Defender, som ellers havde levet et godt liv med ganske få forandringer i over 65 år. Den har altid været kendt som bilen, der kunne overvinde de største udfordringer, når det kom til uvejsomt terræn og firehjulstræk.

Derfor har man også brugt rigtig mange kræfter på at udvikle den efterfølger, der måtte komme, fordi forgængeren ikke længere kunne opfylde designstandarderne for sikkerhed - ja, sådan nogle findes der nemlig.

Den nye Defender er der gennem syv år brugt flere hundreder mio. kr. på at udvikle gennem 62.000 tests og 1,2 millioner kørte koilometer for at være sikker på, at bilen kunne gøre sig fortjent til navnet Defender. BIlen blev først vist på IAA i Frankfurt den 10. september under megen opmærksomhed.


Klar til alt terræn

Bilen er ny men alligevel genkendelig, og der er klare henvisninger til den model, den afløser. Og så er den fyldt med ny, banebrydende teknik, som kommer til at gøre enhver entusiast helt blød i knæene.

Der bliver permanent firehjulstræk og totrins reduktionsgear, midterdifferentiale og aktivt låsbart differentiale på bagakslen (ekstraudstyr), som sikrer, at køretøjet er udstyret med al den hardware, som kræves for at klare sig både i blødt sand i ørkenen, på Arktis og alle andre steder midtimellem.

Bilen er nemlig fuldstændig ny og ikke bare en modificeret Land Rover Discovery Sport. Blandt andet kan vi derfor inde i kabinen se et helt nyt infotainmentsystem, som blandt andet inkluderer kameraer overalt udenpå. Også under bilen, så man får et 360 graders overblik (ClearSight Ground View-teknologi) over, hvad der sker under bilen, mens man kører. Det skal nok redde undervognen fra en bule eller to.

Desuden introducerer Land Rover et helt nyt navigationsanlæg, der ved, hvornår føreren kører i et område, man kender, så det midlertidigt stopper med at give anvisninger.


Plads til alle

På forsædet er der også kommet mulighed for at tilvælge et sammenklappeligt sæde, så der er plads til tre siddende forrest. Gør man det, bliver det svært at se ud af bagruden, men ganske praktisk skifter bakspejlet så funktion fra almindeligt spejl til monitor, så du stadigvæk har et fuldt og knivskarpt overblik over, hvad der sker på vejen bag dig.

I det hele taget er der en bil, der er fyldt med fede detaljer. Blandt andet hæver bilen sig 15 centimeter når man kører i vand, som man vil kunne forcere 90 centimeters vanddybde.

Defender kommer til at starte med som model 110. Senere kommer også model 90, der ikke har bagdøre og som er noget kortere.

Motorudvalget kommer til at bestå af to firecylindrede dieselmotorer med henholdsvis 200 eller 240 hk. Vil du have benzin skal du vælge mellem en motor med 4 cylindre og 300 hk eller en sekscylindret benzin med mildhybrid og 400 hk. Senere følger også en plugin-model.

Den nye Defender kan allerede bestilles nu med helt op til syv sæder og et kæmpe udvalg, som tæller blandt andet alt lige fra et elektrisk spil med fjernbetjening, tagmonteret telt og oppustelige, vandtætte markiser til mere konventionelle anhængertræk og tagbøjler.

De danske priser er endnu ikke på plads.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce