cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Land Rover taber kopi-sag ved retten

Ideen til bilen Grenadier fik den britiske milliardær, Jim Ratcliffe, da Jaguar Land Rover offentliggjorde, at de var ved at afslutte produktionen af den ikoniske Defender.
14. august 2020 kl. 07:23 Af Steen Nielsen

Annonce

Det første jeg tænkte, da jeg så billederne af denne ny engelske off-roader, Ineos Grenadier: Den er da en kopi af en gammel Land Rover Defender.

Det mente Jaguar Land Rover også, og derfor ville de have nedlagt forbud mod modellen, som Ineos Group planlægger at sende på markedet næste år.

De bragte derfor sagen for retten - og tabte.

“Rettens kendelse bekræfter, at Defenders formgivning ikke kan opfattes som enestående for JLR’s produkter,” lyder det fra Ineos Group.

Ideen til Grenadier fik den britiske milliardær, Jim Ratcliffe, da Jaguar Land Rover i 2015 offentliggjorde, at de efter 65 år var ved at afslutte produktionen af den ikoniske Defender.

Ratcliffe vidste, at JLR arbejdere på en højteknologiske afløser, som han forventede ville blive en mere luksuriøs bil end forgængeren, og derfor efterlade et hul i markedet.

Han forsøgte at købe det gamle Defender-værktøj,, men det var JLR ikke interesseret i, så han besluttede sig for konstruere og bygge bilen selv sammen med Magna Steyr, der også bygger Mercedes-Benz G-klasse på fabrikken i Graz, Østrig.

Ineos Automotive designschef Toby Ecuyer siger, at hans designteam kiggede på Jeep Wranglers, Toyota Land Cruisers fra FJ-æraen, Nissan Patrols og endda gamle Ford Broncos og Mercedes-Benz Unimogs, men det ændrer ikke på, at Grenadier næsten er en kopi af den gamle Defender.

Grenadier er designet til at være en ægte off-roader, der er i stand til at arbejde i udfordrende miljøer.

Ikke en SUV, slår Ineos fast.
Jeep's Wrangler er et af udviklingsholdets benchmark-køretøjer med hensyn til både on-off-off-road ydeevne og kapacitet.

Motorerne er købt af BMW, og der bliver to seks-cylindrede at vælge imellem.

Grenadier er navnet på pubben i rigmandsbydelen Belgravia, London, off-roaderen er en uapologetisk hyldest til en af Ratcliffes yndlingsbiler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce