cookie-og-privatlivspolitik
Tom Christensen

2

Billeder

Tom Christensen
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Le Mans-vindere kører klassisk i København

Tom Kristensen er sammen med to tidligere Audi-kollegaer og en nykåret verdensmester i sportsvogne blandt hovednavnene til sensommerens Copenhagen Historic Grand Prix.
30. juli 2019 kl. 06:59 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Traditionen tro gæster nogle af de bedste og største racerstjerner i verden sommerens Copenhagen Historic Grand Prix, der afholdes i weekenden den 3.-4. august.

Som det efterhånden er blevet fast kutyme, har ambassadør for CHGP, Tom Kristensen, inviteret to af sine gode racervenner med til historisk motorløb i København.

Den tidligere ni-dobbelte Le Mans-vinder vil, til weekendens løb på Bellahøj Park, få selskab af italienske Dindo Capello og Frank Biela fra Tyskland. Tilsammen har de tre tidligere Audi-kørere vundet Le Mans hele 17 gange.

Tom Kristensen har vundet med begge kørere på Le Mans. Sammen med Dindo Capello vandt danskeren Le Mans i 2003, 2004 og 2008, mens Tom Kristensen delte bil med Frank Biela i 2000, 2001 og 2002. Og selv om de altså aldrig har vundet Le Mans sammen, er det en lynhurtig Audi-trio, der er til start i Royal Pro/Am løbet til CHGP.


Nykåret mester

Også den danske Porsche fabrikskører Michael Christensen er at finde på årets CHGP. Selv om han indtil videre blot har sejret én gang på Le Mans (i 2018, red.), grundlagde hans triumf i den legendariske franske klassiker en imponerende sæson for danskeren. Han kunne efter dette års Le Mans velfortjent kunne lade sig hylde som individuel verdensmester i FIA WEC sportsvognsserien.

Porsche-køreren har tidligere vundet to andre af verdens største racerløb, henholdsvis 12-timers løbet på Sebring og 24-timers løbet på Daytona.

Til CHGP kan publikum opleve Michael Christensen i Race for Riget, hvor han bag rattet af en Porsche 991.2 GT3 RS vil køre penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Foruden velgørenhedsarrangementet Race for Riget og publikumsfavoritten Royal Pro/Am indeholder løbsprogrammet til Copenhagen Historic Grand Prix hele fem historiske racerklasser, de iøjefaldende og underholdende Legend Cars samt den moderne Super GT-serie, som for første gang kører en fuld mesterskabstællende afdeling i forbindelse med CHGP.

Det er syvende gang, Copenhagen Historic Grand Prix besøger Bellahøj Park, og 19. gang at motorsportsbegivenheden afholdes i København.

Arealet omkring den 2,6 kilometer lange racerbane bliver en farverig pallette af udstillingsområde, familieaktiviteter og seværdige oplevelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce