cookie-og-privatlivspolitik
De elektriske biler er for dyre for de fleste, og det er kun dem med egen bolig, der kan oplade derhjemme.
De elektriske biler er for dyre for de fleste, og det er kun dem med egen bolig, der kan oplade derhjemme.
Foto: PR

Motor

Lejere må droppe elbilen

Kun dem med egen bolig kan oplade derhjemme.
26. marts 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Elbilerne kommer, det er sikkert og vist, men de vil på den korte bane øge uligheden mellem de rige og de mindre rige.

For det første er de elektriske biler for dyre for de fleste, og for det andet, er det kun dem med egen bolig, der kan oplade derhjemme.

Det kan landets lejere i almene boliger og etageejendomme derimod ikke, og det kan forsinke den grønne omstilling, mener FDM, der efterlyser støtte til boligforeninger og politisk hjælp.

Skal Danmark indfri målsætningen om 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030, vil det blandt andet kræve op mod 1,5 million el- og plugin-hybridbiler på vejene. Det vil igen kræve 30.000 ladepunkter ved eksempelvis motorveje, arbejdspladser og etageejendomme, hvis det skal dække behovet for den tredjedel af de danske husstande, der ikke har mulighed for at lade hjemme.

Et nyt EU-direktiv, der træder i kraft først i marts, betyder ganske vist, at der på p-områder ved nybyggeri eller ved større ombygninger skal gøres klar til, at der kan sættes ladestandere op. Til gengæld er der i den danske implementering ikke noget krav om, at der faktisk skal etableres ladestandere.

"Danmark lægger sig op ad minimumskravet i det nye EU-direktiv. Men hvis politikerne virkelig mener noget med den grønne omstilling, er det ikke nok. Det skal være nemmere for folk at lade. Fra Christiansborg kunne man gøre det nemmere og mere økonomisk overkommeligt for bilejere uden egen p-plads at etablere ladere og i det hele taget at sikre, at lovgivningen ikke står i vejen. Konkret kunne det som i Norge være i form af tilskud til boligforeninger til etablering af fælles ladestandere," siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce