cookie-og-privatlivspolitik
Motorstyrelsen har ønsket at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne.
Motorstyrelsen har ønsket at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne.
Foto: Lars Horn

Motor

Lettere at få prøvemærker til bilen

Nu skal du ikke længere køre til det nærmeste motorkontor eller en toldekspedition, hvis du skal have prøvemærker på biler - de kan nu også hentes hos cirka 250 synshaller.
03. februar 2019 kl. 12:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Siden sommer har det været muligt at afhente prøvemærker til køretøjer, men kun cirka hver femte mærke bliver hentet ved en synshal. Og det kan have noget at gøre med, at borgene endnu ikke kender til muligheden.

Det sker ellers cirka 60.000 gange om året, at borgere og virksomheder benytter sig af prøvemærker, når de for eksempel skal afprøve et køretøj, transportere et køretøj fra et sted til et andet eller køre en bil til eller fra Danmark i forbindelse med import eller eksport. Det har derfor været et ønske fra Motorstyrelsen at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne.

- I Motorstyrelsen, som blev etableret 1. juli 2018, ligger det os meget på sinde at forbedre servicen overfor borgere og virksomheder. Samarbejdet med synshallerne er et godt eksempel på, hvordan man på en forholdsvis enkel måde kan gøre det lidt lettere at være bilejer eller virksomhed indenfor autobranchen, siger Jens Otto Størup, direktør i Motorstyrelsen.


Fra 10 til 250

Før kunne man kun hente prøvemærkerne på blot 10 ekspeditioner i Danmark, men styrelsen har indgået en aftale med synshaller over hele landet, og det betyder, at man nu kan hente prøve-mærker flere end 250 steder.

Alternativet til at afhente prøvemærkerne er at få dem tilsendt med posten, men erfaringerne viser, at mange borgere og virksomheder helst vil undgå den ventetid, som det indebærer.

Efter ordningen er det nu hver femte prøvemærke, som bliver afhentet hos en synshal, og Motorstyrelsen har en forventning om, at antallet stiger, når flere bliver opmærksomme på, at de kan hente deres prøvemærker i synshaller.

På motorregister.skat.dk kan man se hvilke synshaller, der er med i ordningen, og det fremgår, hvordan bilejere bestiller prøveplader.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce