Annonce
Motor

Lettere at få prøvemærker til bilen

Motorstyrelsen har ønsket at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne. Foto: Lars Horn

Nu skal du ikke længere køre til det nærmeste motorkontor eller en toldekspedition, hvis du skal have prøvemærker på biler - de kan nu også hentes hos cirka 250 synshaller.

Siden sommer har det været muligt at afhente prøvemærker til køretøjer, men kun cirka hver femte mærke bliver hentet ved en synshal. Og det kan have noget at gøre med, at borgene endnu ikke kender til muligheden.

Det sker ellers cirka 60.000 gange om året, at borgere og virksomheder benytter sig af prøvemærker, når de for eksempel skal afprøve et køretøj, transportere et køretøj fra et sted til et andet eller køre en bil til eller fra Danmark i forbindelse med import eller eksport. Det har derfor været et ønske fra Motorstyrelsen at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne.

- I Motorstyrelsen, som blev etableret 1. juli 2018, ligger det os meget på sinde at forbedre servicen overfor borgere og virksomheder. Samarbejdet med synshallerne er et godt eksempel på, hvordan man på en forholdsvis enkel måde kan gøre det lidt lettere at være bilejer eller virksomhed indenfor autobranchen, siger Jens Otto Størup, direktør i Motorstyrelsen.

Fra 10 til 250

Før kunne man kun hente prøvemærkerne på blot 10 ekspeditioner i Danmark, men styrelsen har indgået en aftale med synshaller over hele landet, og det betyder, at man nu kan hente prøve-mærker flere end 250 steder.

Alternativet til at afhente prøvemærkerne er at få dem tilsendt med posten, men erfaringerne viser, at mange borgere og virksomheder helst vil undgå den ventetid, som det indebærer.

Efter ordningen er det nu hver femte prøvemærke, som bliver afhentet hos en synshal, og Motorstyrelsen har en forventning om, at antallet stiger, når flere bliver opmærksomme på, at de kan hente deres prøvemærker i synshaller.

På motorregister.skat.dk kan man se hvilke synshaller, der er med i ordningen, og det fremgår, hvordan bilejere bestiller prøveplader.

  • Motorstyrelsen har ønsket at forbedre servicen og tilgængeligheden over for de mange borgere og virksomheder, der hvert år skal bruge prøvemærker til deres biler, og det gør man via synshallerne. Foto: Lars Horn
Annonce
Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan