cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Mercedes siger farvel til sidespejle

MirrorCam bliver standardudstyr på alle nye Actros til det danske marked.
04. marts 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Mere sikker, komfortabel og brændstoføkonomisk end nogensinde. Det er store ord, men den ny Mercedes har så afgjort noget at have det i. Takket være et væld af aktive, intelligente sikkerheds- og komfortsystemer aflastes og assisteres chaufføren nu endnu mere, mens optimeret aerodynamik er med til at reducere brændstofforbruget. Det mesgt interessante er, at køretøjet nu skal laves uden sidespejle.

Desværre er der indtil videre kun tale om en lastbil, nemlig Actros.

Det helt nyudviklede MirrorCam-system, som består af kameraer og skærme, afløser nemlig de store sidespejle på hver side af førerhuset. I stedet sidder nu et bagudvendt kamera på hver side af lastbilen, mens chaufføren i kabinen orienterer sig ved hjælp af de to store 15"-skærme, der sidder monteret på A-stolperne.

Systemet er dynamisk tilpasser sig faktorer som lys og hastighed, ligesom billedet på skærmene følger med, når lastbilen svinger.

På den måde er bagenden af anhængeren altid i synsfeltet. Sammen med de variable afstandsmarkeringer på skærmene, der angiver længden på vogntoget, gør teknikken det betragteligt lettere at overhale samt manøvrere på smalle parkeringspladser såvel som i trafikken.

MirrorCam bliver standardudstyr på alle nye Actros til det danske marked.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54