cookie-og-privatlivspolitik
MINI Cooper SE

4

Billeder

MINI Cooper SE
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Ny Mini er hurtigere end Tesla

Den nye el-Mini bliver lynende hurtigt - desværre bliver rækkevidden på under 300 kilometer nok næppe det store salgsargument.
14. august 2019 kl. 06:16 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Batterikapaciteten er ikke voldsomt imponerende. Det er rækkevidden heller ikke, men ellers er der formentligt meget at glæde sig til, når vi endelig ser en elbil fra Mini. Det fulde navn bliver MINI Cooper SE, og der er sørget for, at bilen skal kombinere bæredygtig mobilitet med den underholdende køreoplevelse, som MINI altid har været så kendt for.

Vi ved nu om bilen, at den får en elmotor med 184 hestekræfter og 270 Nm. Rækkevidden bliver på 235 til 270 kilometer (WLTP tal omregnet til NEDC). Tophastighed bliver holdt nede på på 150 km/t, og det samme kan man også sige om ladekapaciteten, som bliver på moderate 50 kW/h.

Men med en acceleration fra 0-60 km/t på blot 3,9 sekunder og fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder beviser MINI dog, hvorfor deres nye elbil er til. Det er for køreoplevelsen, og hvorfor ikke gøre den miljøvenlig, når man nu har midlerne til det.


Sjov som en gokart

For 60 år siden revolutionerede MINI bilmarkedet med designet af en bil med meget små udvendige proportioner, rummelig indvendig og med hjulene helt ude i hjørnerne. Det er da også gældende i den nye el-Mini, og det er garant for en underholdende og engagerende køreoplevelse.

Den er bygget på samme platform som MINI 3-dørs i byen Oxford i MINI's hjemland. Det betyder, at design, interiør og plads er meget lig MINI 3-dørs. Mange af de elektriske komponenter deler den med BMW i3, og disse kommer fra BMW Group's kompetencecenter inden for elektromobilitet i Tyskland.

At elmotoren også er markant mindre og lettere end den motor, som normalt sidder i en Mini betyder også, at bilen har en ekstraordinært harmonisk vægtdistrubution. Det er naturligvis også afhjulpet af, at barrerierne sidder i bunden af bilen.

Den kommmende Mini Cooper SE kommer på gaden efter nytår i Danmark, men priserne er endnu ukendte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce