Annonce
Motor

Nye autostole advarer om glemte børn i bilen

Sikkerheden er i top i ny stor test af autostole, hvor enkelte stole har alarm, som blandt andet advarer mod at efterlade børn i solvarme biler. Foto: Bilsektionen.dk

Sikkerheden er i top i ny stor test af autostole, hvor enkelte stole har alarm, som blandt andet advarer mod at efterlade børn i solvarme biler.

Vi har vist alle prøvet at sætte os ind i en bil, der står parkeret i sommersolen. Det er en varm og ubehagelig fornemmelse. På en sommerdag med 28 grader tager det bare 30 minutter at nå 50 grader inde i bilen. Sidder der børn i bilen, kan det ende fatalt.

Som det første land i Europa har Italien derfor indført krav om alarmer i autostole, der advarer om glemte børn. Kravet gælder dog kun italienske bilister, og hvis man lejer bil og autostol i Italien. Derimod er man ikke omfattet, hvis man selv kører på ferie til støvlelandet.

De nye italienske krav ses i de europæiske bilklubbers store autostoletest, som netop er blevet offentliggjort.

Af testens i alt 41 autostole har fire en integreret alarm, som kommunikerer med ens smartphone. Derudover har testgruppen også set nærmere på fem andre alarmer, der kan eftermonteres, og som hyler, når motoren standses.

- De nye alarmer virker som udgangspunkt godt. Særligt de eftermonterede, der hyler, kan dog hurtigt blive et irriterende element i det daglige. Man kan derfor spørge, om det er en teknik, bilisterne vil bruge i det lange løb. Da hverken stolene eller teknikken endnu fås i Danmark, har vi dog valgt ikke at tage dem med i vores test, siger bilteknisk redaktør i FDM, Søren W. Rasmussen.

Sikkerheden er i top i ny stor test af autostole, hvor enkelte stole har alarm, som blandt andet advarer mod at efterlade børn i solvarme biler. Foto: Bilsektionen.dk

Tre stole dumpede

Generelt er årets første store autostoletest kendetegnet ved en meget høj sikkerhed. Det gælder både i forhold til sikkerheden ved kollision, betjeningen og skadelige stoffer. Hvor mange producenter tidligere har døjet med for meget uønsket kemi i deres stole, havde kun to stole denne for høje mængder skadelige stoffer. På sikkerheden dumpede kun tre stole.

- Vi tyvstartede årets autostoletest i april ved at advare mod to stole, som dumpede på en meget ringe sikkerhed, siger Søren W. Rasmussen.

De to dumpede var Babystyle Oyster Carapace Infant + Duofix i-Size Base og Chicco Oasys i-Size bebecare + i-Size base. Begge er bagudvendte autostole til de mindste børn, og begge faldt igennem i testens frontaltest.

På den ene stol knækkede låsemekanismen mellem stolen og basen, den var fastgjort til, med det resultat, at den rev sig løs af basen og fløj gennem bilens kabine. På den anden autostol knækkede et spænde, der holder trepunktsselen sammen, hvorefter testdukken blev kastet ud af stolen og gennem bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kombistole er tvivlsomme

17 af 19 testede stole havde dog høj sikkerhed, fastslår FDM.

- Skal man endelig pege på noget kritisabelt, er det de såkaldte kombi-stole, der er lavet til at kunne følge barnet gennem flere år. Det er en konstruktion, som flere af producenterne slipper dårligt fra. Enten er sikkerheden ikke god nok, eller også er risikoen for at fejlmontere stolen eller fastspænde barnet forkert for stor.

Står man og skal købe autostol, anbefaler FDM derfor, at man sætter sig ind i de forskellige stoles egenskaber og evner i testen og eventuelt søger rådgivning, inden man køber. Det afgørende er, at stolen er sikker, passer til barnet og er monteret korrekt i bilen, inden barnet spændes fast.

  • Sikkerheden er i top i ny stor test af autostole, hvor enkelte stole har alarm, som blandt andet advarer mod at efterlade børn i solvarme biler. Foto: Bilsektionen.dk
  • Sikkerheden er i top i ny stor test af autostole, hvor enkelte stole har alarm, som blandt andet advarer mod at efterlade børn i solvarme biler. Foto: Bilsektionen.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem