cookie-og-privatlivspolitik
Fremover kan du tanke 100 oktan hos både OK og Shell.
Fremover kan du tanke 100 oktan hos både OK og Shell.
Foto: Shell

Motor

Oktan 100 breder sig

Selskabet OK indførte tidligere på sommeren oktan 100 på udvalgte stationer.
Nu er Shell klar med 100 oktan på de fleste tankstationer.
22. september 2018 kl. 08:00 Af Jens Høy

Annonce

Shell har i mange år været blandt de førende indenfor brændstof. Det har blandt andet betydet benzin med oktantallet 99, men det blev overgået af OK for nylig.

I den nærmeste fremtid får bilister i hele Danmark mulighed for at tanke Shell benzin med oktantal 100.

Det sker, når Shell stationer landet over opgraderer Shell V-Power benzinen til 100 oktan.

DCC Energi, som står bag Shell stationerne i Danmark, starter nu en landsdækkende opgradering af Shell V-Power benzinen, der løfter oktantallet fra 99 til 100. Fra slut-september vil cirka 200 tankstationer i netværket, som allerede sælger Shell V-Power benzin, have 100 oktan i pistolerne.

- Vi forbedrer løbende kvaliteten af vores brændstof på Shell stationerne. Sidste år fik renseegenskaberne i Shell V-Power brændstoffet et løft, så de renser og beskytter endnu mere effektivt, og vi introducerede også Shell V-Power Diesel. Nu har vi så rent teknisk fået mulighed for at løfte kvaliteten af Shell V-Power benzinen ved at hæve oktantallet fra 99 til 100. Uanset om det handler om renseegenskaber i benzinen eller forbedring af ydeevnen, er det vigtigt for os, at Shell V-Power altid tilbyder det optimale, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.


Hele Danmark får nu 100 oktan

Det høje oktantal i Shell V-Power benzinen hjælper motorstyringssystemet med at operere motoren mest optimalt og med maksimal kompression af benzin-og luftblandingen. Samtidig fjerner og forebygger særlige rensekomponenter belægninger i brændstofsystemet. Uvildige tests har blandt andet vist, at benzinen kan give en motor ekstra hestekræfter. Og selv om en forskel fra 99 til 100 oktan måske lyder marginal, lægger Shell V- Power med opgraderingen af oktantallet endnu længere afstand til almindelig 95 oktan benzin, forklarer Søren Møller Maretti.

- I de fleste biler hjælper et højt oktantal med at give mere optimal motorydelse ved at tillade en højere kompression af benzin- og luftblandingen. Skifter du fra 95 oktan til højoktan, får du som hovedregel lidt bedre ydelse og et højere drejningsmoment. Derfor hører vi også fra mange kunder, at de oplever en bedre speederrespons og mere motorkraft med benzinen. Andre fortæller, at de kører længere på literen med Shell V-Power, siger han.

Leveringen af 100 oktan til Shell stationerne begyndte i slutningen af august. Fra slut-september vil stationer, som i forvejen har Shell V-Power benzin, have ren 100 oktan i pistolerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce