cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Den ny Mokka kommer både som el, benzin og diesel.
Foto: PR

Motor

Opel sætter ord på den ny Mokka

Opels mindste SUV, Mokka, der er et General Motors-produkt, bliver næste år afløst af en ny generation.
30. september 2020 kl. 06:37 Af Steen Nielsen

Annonce

PSA-gruppen, der også ejer Opel, har netop afsløret nyheden, der er baseret på teknologi fra søstermodellerne fra Citroën og Peugeot.

Den ny Mokka kommer både som el, benzin og diesel, og har som den første i modelprogrammet fået Opels nye ansigt og front-signatur, kaldet Opel Vizor. Og interiøret det nye Pure Panel, der integrerer digitale skærme og fysiske knapper til en samlet og letbetjent menu.

Mokka er den første model i Opels historie, der kommer med elmotor fra starten, og det er en 100kW (136 hk) med et moment på 260 Nm. Samme pakke som ligger i Opel Corsa og Peugeot 2008.

Et 100 kW DC hurtigladersystem, der gør det muligt at lade op til 80 procent af batteriet på 30 minutter, er standardudstyr. Mokka-e kan lade med op til 11 kW og batteriet har otte års garanti.

Mokka-e har en rækkevidde på 322 kilometer ifølge (WLTP[1) i normal køreprogram og endnu længere i Eco.

Til dem, der hellere vil tanke end lade, vil den ny Opel Mokka fås med både benzin- og dieselmotor. Nye motorer vel at mærke. De gamle GM-motorer i forrige generation er erstattet af moderne motorer fra PSA-koncernen, der ejer Opel.

Indstigningsmodellen kommer med en 1,2 liters benzinmotor med turbo, 100 heste og et moment på 100 Nm. Samme motor med 130 heste og et moment på 230 Nm er også tilgængelig.

På trods af vigende salg af biler med dieselmotor, har Opel valgt at lægge en 1,5 liter, 110 hestes motor med et moment på 250 Nm i en af varianterne. Den er med AdBlue-systemet, der renser udstødningen.

Opel Mokka har en marginal længere hjulafstand (+2 millimter) end forgængeren, men er 12,5 cm kortere, én centimeter bredere og udhængene for og bag er gjort hhv. 6,1 og 6,6 centimeter kortere.

Med en længde på kun 416 centimeter og med hjulene placeret i hvert hjørne har den lille SUV et kompakt og robust udtryk.

I kabinen er der plads til fem personer og bagagerummet rummer 350 liter.

Opel kan i den ny Mokka tilbyde flere slags multijusterende ergonomiske sæder. Sportslige alcantara sæder samt klassiske lædersæder er normalt ikke forventelige optioner i B-segmentet, men kan tilvælges i Mokka.

Multimedie systemet er kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto og fås i en syv tommer farveskærm eller i den større ti tommer højopløselige skærm, der begge er integreret i det nye Pure Panel.

Trådløs opladning af mobiltelefonen og diverse online hjælpefunktioner som OpelConnect, LIVE navigation og eCall kan tilkøbes.

- De danske priser, udstyrsniveauer og lanceringsdatoer er endnu ikke klar, men vi planlægger et event i november, hvor blandt andet danske priser og udstyr på Mokka også vil blive præsenteret, fortæller pressechef Jesper R. Hermann fra Opel Import Danmark til Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce