cookie-og-privatlivspolitik

Motor

Organisation opfordrer til indføre nultolerance

Det Europæiske Transportsikkerhedsråd ønsker strammere regler for spirituskørsel.
16. december 2019 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Allerede fra næste år ønsker Det Europæiske Transportsikkerhedsråd (ETSC) at få indført nul-tolerance. Ja, du læste rigtigt; 0,0 dut!

I dag har kun syv af Unionens 28 medlemslande en grænse på 0,2 procent eller derunder. Grænsen på 0,1 og 0,2 betragtes generelt i praksis som en nultolerance.

Storbritannien har den højeste grænse i Europa på 0,8 procent alkohol i blodet. Dog undtaget Skotland, der som i Danmark har en grænse på 0,5.

Sverige har en af Europas laveste grænser for mængden af alkohol en bilist må have i blodet, 0,2 procent. Også Armenien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien og Ukraine har nul-tolerance.

"70 år efter at den første rapport, der viste en forbindelse mellem alkoholpåvirkede bilister og dødsulykker, skal vi i dag ikke acceptere, at tusinder af familier ødelægges hvert år på grund af spirituskørsel," siger Ellen Townsend, ETSC, til magasinet Automotive News.

I det kommende år ønsker ETSC - der er en uafhængig organisation, som udfærdiger rapporter og kommer med anbefalinger til, hvordan man kan øge trafiksikkerheden i Europa - at se konkrete planer fra medlemslandene om, hvordan de vil komme i mål med en nultolerance, og hvordan det gøres obligatorisk at have alkolås i lastbiler og busser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce