cookie-og-privatlivspolitik
Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark.
Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark.
Foto: Bilsektionen.dk

Motor

Otte ud af 10 har taget bilen på ferie

Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark.
16. august 2019 kl. 06:58 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Ferietrafik og tyske Staus er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer danskerne. 8 ud af 10 danskere drejer bilnøglen, når de i disse uger tager på ferie. Bilen indgår nemlig som en vigtig del af danskernes ferieformer, viser en ny undersøgelse, FDM har fået lavet.

Blandt de adspurgte, der har planlagt deres sommerferie, svarer 60 procent, at de kører på ferie i egen bil til enten Europa eller i Danmark. Godt 25 procent svarer, at de flyver til feriedestinationen og her lejer en bil.

Undersøgelsen viser også, at det særligt er blandt de 30-49-årige, det er populært at tage på kør selv-ferie. Her kører hele 66 procent på ferie til udlandet eller i Danmark, mens godt 21 procent flyver og lejer bil på destinationen.

"Kør selv-ferie har i over fem årtier været en af danskernes foretrukne ferieformer. Der er ingen tvivl om, at bilen for mange stadig indgår som en vigtig del af ferien. Særligt for børnefamilier er det også en oplagt ferieform, da det er en nem måde at rejse med familiens mindst medlemmer, og den ekstra bagage, som eksempelvis barnevogn, der ofte følger med," siger salgs- og indkøbschef i FDM travel, Jesper Ewald.


Freiheit, bitte

Det er især friheden og de muligheder, bilen giver, der får mange til at sætte sig bag rattet. I undersøgelsen svarer 44 procent, at det er fleksibiliteten undervejs og på feriestedet, der får dem til at tage bilen på ferie.

Otte procent svarer, at det er økonomien, der er den primære årsag, mens det for 3,5 procent er hensynet til klimaet.

"Kør selv-ferie behøver ikke være lig med kø-kørsel på den tyske Autobahn. Bilen giver netop fleksibiliteten til at køre turen i sit eget tempo og tage et par stop undervejs og opleve steder, man normalt ellers ikke vil komme forbi. Det fremgår også tydeligt af svarene i undersøgelsen," siger Jesper Ewald.

Undersøgelsen er foretaget for FDM af Voxmeter i uge 25 blandt 1.029 danskere. Af dem har 617 planlagt deres sommerferie.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce