cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Flere og flere vælger en SUV - også med el.
Foto: PR

Motor

Plug-in hybrider sprudler i et vigende marked

Den politiske uenighed om de kommende bilafgifter har sat bilsalget tilbage. En enkelt model skiller sig dog ud.
09. november 2020 kl. 18:57 Af Steen Nielsen

Oktober måned bød på 17,9 procent lavere salg af nye personbiler sammenholdt med oktober sidste år.

Men, et segment vokser fortsat, og det er ikke overraskende SUV-segmentet – og specifikt B -SUV-segmentet, hvor VW T-Roc længe har været dominerende. Har, fordi det nu er Renault Captur, der har sat sig i førersædet.

Med over 100 registrerede Captur plug in hybrid siden introduktionen i forrige uge, er der med udgangen af oktober registreret 2555 Captur, hvilket giver en markedsandel på 11.7 procent i et meget konkurrencepræget segment, der blandt andet også tæller modeller som Peugeot 2008 og Hyundai Kona.

- Vi havde jo forventet, at vi skulle have haft vores plug in-hybrid modeller tidligere på året, men som alle andre bilproducenter, har vi oplevet at vores biler har været forsinket. Nu er plug in versionen af Captur så endelig her, og det er meget glædeligt, at den er præcis så stor en succes som vi havde håbet, siger pressechef Søren Hyltoft, Groupe Renault.

El- og plug-in hybridbilerne fortsatte den gode udvikling i oktober med salg, der lå henholdsvis 234,5 og 285,5 procent højere end salget i fjor, og næsten hver femte ny bil i den forgangene måned var opladelig.

Annonce

- De nyeste salgstal er en klar besked til politikerne om, at danskerne er klar til at gå foran i den grønne omstilling, når der skal købes ny bil. Vi håber, at politikerne hurtigst mulig kommer til enighed om en ny, grøn bilaftale, der rækker langt ind i fremtiden, siger Mads Rørvig, adminsterende direktør for De Danske Bilimportører.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE